Almanlara alternatifiz

Güncelleme Tarihi:

Almanlara alternatifiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 21:35

2012 yılı sonunda kurtarıcı olarak Çinlilerin kontrolündeki İsveçli Volvo’ya CEO olarak atanan ve kısa sürede markanın yeniden doğması ve lüks sınıfta güçlenmesi için harekete geçen Hakan Samuelsson, Türk gazetecilere çok özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Yeni S90 dahil olmak üzere 2019 yılı başına kadar 9 yeni modeli piyasaya sunmaya hazırlanan Volvo’nun 2020 yılında lüks sınıfta yer alan Alman markalara karşı tam olarak alternatif olacağını söyleyen Samuelsson, “Yer aldığımız tüm segmentlerde o segmentin en güçlü ve en çok talep gören markası olacağız. Bir başka değişle yer aldığımız segmentlerin alternatif markası olacağız” dedi.

APPLE İLE ORTAKLIK

Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin otomobil geliştirmeleri konusunda da ilginç açıklamalar yapan Hakan Samuelsson, şunları söyledi: “Özellikle sürücüsüz otomobiller konusunda hızlı gelişmeler var. Eğer Apple ve Google gibi şirketlerden ortaklık talebi gelirse tabi ki değerlendiririz. Ama sürücüsüz otomobil konusunda farklı çalışmalar var. Örneğin Google direksiyonsuz, gaz pedalsız araç üzerine çalışıyor. Bu bize uygun değil. Biz sürücüz otomobilleri insanlara sürüşte destek amaçlı geliştiyoruz. Tamamen insan gücünü yok etmeyi düşünmüyoruz. O yüzden bize uyan ve yardımcı olan teknoloji varsa ortaklık düşünebiliriz.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÇOK DİNAMİK

Büyük ve genç nüfusu olan Türkiye’nin Avrupa’nın yakınında hatta içindeki en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduğunu söyleyen Samuelsson, şöyle konuştu: “Türkiye otomotiv pazarı çok etkileyici bir şekilde büyüyor. Dinamik bir pazar ve inanılmaz potansiyele sahip. Volvo olarak 2015’te 7 bin adetle rekor otomobil sattığımız Türkiye’de 2016 yılında düşük vergi dilimine giren 1.6 litrelik dizel motorumuz artık olmayacak. Bu satışlarda küçük çaplı bir düşüş yaratsa da yeni modellerle kısa sürede 10 bin adede ulaşacağımızı düşünüyorum. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim Türkiye’de vergi sisteminin çok hızlı bir şekilde Avrupa Birliği standartlarına adapte olması lazım.”

Türkiye bölgede istikrarı sağlar

ORTADOĞU’da yaşanan gerginlik ve çatışmaların Avrupa’ya zarar verdiğini söyleyen Samuelsson, “Gerek Suudi Arabistan ve İran arasında yaşananlar, gerek Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’deki gerginlikler Avrupa’nın geleceği, ekonomisinin büyümesi ve istikrarı açısından çok olumsuz ve etkili gelişmeler. O bölgede çok etkili ve önemli bir rolü olduğuna inandığım Türkiye’nin Avrupa’ya bu açıdan yardımcı olacağını ve yeniden o bölgede istikrarı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

S90 EYLÜLDE TÜRKİYE’DE

VOLVO, yeni modeli S90 ile lüks sedan segmentine giriş yaptı. Detroit Motor Show’da ilk kez tanıtılan S90, markanın yeni tasarım çizgilerini üzerinde taşıyor. Plug-in hibrit motor, internet tabanlı eğlence sistemi, lüks iç tasarım, çarpışmaları önleyebilen ‘Şehirde Güvenlik Sistemi’ gibi özelliklere sahip olan araç, Eylül 2016’da ülkemize gelecek. S80’in yerine geçen yeni S90, BMW 5 Serisi ve Mercedes E serisi ile rekabet edecek. Fuarda konuşan Volvo Car CEO’su Hakan Samuelsson, 2015’te Vovlo’nun ilk kez 500 bin adetlik satışı geçtiğini belirterek, “Son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz 11 milyar dolarlık yatırımla Volvo Cars’ı yalnızca yeniden hayal etmedik, aynı zamanda güç kazanan ve amacına uygun bir Volvo Cars markası yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!