Alman gazetecilere ‘‘Apo’’ dersi

Güncelleme Tarihi:

Alman gazetecilere ‘‘Apo’’ dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizmdeki krizin giderilmesi için başlatılan kampanya çerçevesinde Macar, Rus, Ukraynalı gazetecilerden sonra Alman basın mensupları da Antalya Kemer'de Türk yetkililerle biraraya geldi. Öger Tur'un sahibi Vural Öger, ‘‘Türkiye'de turizm sektöründe 1 milyon Kürt kökenli vatandaşımız çalışıyor. Onlar da turistlere zarar gelsin istemezler’’ dedi.

Öger Tur'un davetlisi olarak Antalya’ya gelen 50 Alman basın mensubu Ceylan İnter-Continental Resort Otel'de dün düzenlenen toplantıya katıldılar. Toplantıya, Vural Öger, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Erol, Antalya Emniyet Müdürü Natık Canca, Türk Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, turizmci Burhan Silahtaroğlu, Selim Bozkurt, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Şen, Sun Ekspres Satış Müdürü Michael Buck da katıldı. Almanya'nın önde gelen televizyon kuruluşları Kanal 10, ZDF, NDR, ARD, N-TV ile yüksek trajlı gazeteleri Bild, Morgenpost, Rheinische Post, Stadi Magazin'in yanı sıra DPA, DDA gibi ajanslardan da muhabir ve kameramanların yer aldığı Alman gazetecilerin sorularının yüzde 90'ının PKK'nın eylemleriyle ilgili olduğu dikkat çekti. Alman basın mensupları, ‘PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan yargılanacak. O sırada eylem yapılabilir. Ne gibi güvenlik önlemleri alıyorsunuz?’ diye sorular sordular. Toplantıda ilk sözü alan Öger, şöyle dedi:

‘‘Şu anda biz şirket olarak krizde değiliz. Rezervasyon iptalimiz yüzde 8'in altındadır. Turizm sektöründe 1 milyon Kürt kökenli vatandaşımız çalışıyor. Onlar da turistlere zarar gelsin istemez. Fethiye'de bulunan Likya World Tatil Köyü Alman, Varenfast Vakfı tarafından özel kalite ödülüne layık görüldü. Bu tatil köyünün sahibi Burhan Silahtaroğlu Kürt kökenli Türk vatandaşıdır.’’

Burhan Silahtaroğlu ise Türkiye'de sessiz çoğunluğun PKK'yı desteklemediğini söyledi. Silahtaroğlu, ‘‘Türkiye'de PKK'nın partisi yüzde 4 oy aldı. Siz Alman gazetecileri yayın yaparken, bir kez daha düşünmeye davet ediyorum’’ diye konuştu.

Antalya Emniyet Müdürü Natık Canca, bir Alman gazetecinin ‘‘Türkiye'de Türk-Kürt ayrımı var mı?’’ sorusuna şu yanıtı verdi: ‘‘Karadeniz'de yaşayanlara Laz, Doğu'da yaşayanlara Kürt deniliyor. Bunlar orjindir. Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes Türk'tür. Üç yıldır burada emniyet müdürüyüm. Bırakın terör olayını kliminal bir olay bile olmadı. Antalya'ya gelen turistler yüzde 99.99 güvendedir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!