AKP’li Sadullah Ergin Ali Dibo’nun avukatı çıktı

Güncelleme Tarihi:

AKP’li Sadullah Ergin Ali Dibo’nun avukatı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2006 00:00

AKP Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in, "Ali Dibo" şirketinin en çok ihale alan şirketi, Hatay İlaç Ltd’nin resmi avukatı olduğu ortaya çıktı. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ihalelerde hiçbir hukuki hata olmadığını, kendisinin ihalelerle hiçbir ilgisi bulunmadığını savunan AKP Grup Başkanvekili Ergin’in milletvekili seçilmeden önce, AKP il Başkan olduğu dönemde İshakoğlu aile şirketine avukatlık yaptığı belgelendi.

Hürriyet’in ele geçirdiği Hatay İkinci Noterliği’nin, 04680 sayılı vekaletnamesi ile firmanın avukatlığını üstlendiği anlaşılan Ergin, noter belgesinde, "Hatay Barosu avukatlarından Antakya Atatürk Caddesi 23 Temmuz Vergi Dairesi 3560025483 sicil noda kayıtlı Sadullah Ergin" ifadesi ile Hatay İlaç Ltd’ne Ömer Selçuk İshakoğlu tarafından avukat olarak atandığı anlaşıldı. Aynı zamanda AKP’li Belediye Meclis üyesi Nihat İshakoğlu’nun kardeşi olan Ömer Selçuk İshakoğlu, il başkanlığı döneminde Ergin tarafından AKP Hatay Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanmıştı. Aynı noterlik belgesinde şirketin ikinci avukatı ise Hüseyin Dilmeç olarak yer aldı. Hüseyin Dilmeç, halen AKP İl Genel Meclisi üyesi ve Ergin’in avukatlık bürosundaki eski ortağı. Halen aynı büroda avukatlığını sürdüren Dilmeç’in ikinci ortağı ise bir hafta öncesine kadar AKP Merkez İlçe Başkanı olan, İl Başkanlığı için düşünülen avukat Adem Yeşildal. Yeşildal’ın bir başka özelliği ise avukatlık stajını Ergin’in bürosunda yapıp, işlerini bu büroda sürdürmesi.

YENİ ÜYELER ÇIKIYOR: Öte yandan Ali Dibo şirketinin yeni önemli üyeleri de ortaya çıkıyor. Buna göre, AKP İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Narin’in, AKP iktidarından önce hiçbir kamu ihalesine girmemişken, son üç yılda, parasal değerde oldukça yüksek ihaleler aldığı öğrenildi. Narin’in sadece Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kazandığı kuru gıda, onarım, malzeme alımı, yemek ihalelerinin bile trilyonu aştığı belirlendi.

TRİLYONLUK İŞLER: Hatay’da AKP’li yerel yöneticilerin ildeki kamu ihaleleriyle bağlantısı anlatmak için kullanılan "Ali Dibo şirketi" ile ilgili Hürriyet’te çıkan haberler üzerine TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ergin, AKP’lilerin aldığı ihale miktarının çok düşük olduğunu ileri sürmüştü. Ergin’in verdiği öğrenilen bu bilgilerine dayanarak Başbakan Tayyip Erdoğan, Ali Dibo şirketi ile ilgili haberleri değerlendirirken, "AKP’liler birkaç milyarlık iş almışlar" demişti. Ancak Hürriyet’in edindiği yeni bilgilere göre, AKP’lilerin sadece aldığı ihalelerin parasal değeri onlarca trilyon lirayı aşıyor. Bu ihaleler içinde en büyük payı alan ve aynı aileye ait Hatay İlaç ve İshakoğlu Medikal şirketlerinin toplamda 5 trilyon lirayı aştığı belirtildi. İshakoğlu’nun aldığı ihalelerin sayısının da önceki haberlerde çıkan 169 sayısının çok üstünde olduğu, kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!