Akıllı kullanmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Akıllı kullanmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 21:14

Yılda 12 milyon akıllı telefonun satıldığı Türkiye’de, hasar alan veya bozulan cihazların sayısı da dikkat çekiyor. Sektör yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre Türkiye’de satılan her 4 cep telefonundan biri hasar görüyor.

Haberin Devamı

AKILLI telefon almak Türkiye’de her geçen gün daha fazla lüks olmaya başladı. Önce kredi kartıyla akıllı telefon almak isteyenlere taksit yasağı geldi. Sonra da Euro ve dolardaki artış satış fiyatlarını arttırdı. Hatta geçtiğimiz hafta da akıllı telefonların fiyatını en az yüzde 6 arttırması beklenen TRT bandrol ücreti geldi. Buna rağmen akıllı telefonlardan artık vazgeçebilmemiz mümkün değil. Peki bu cihazlara ne kadar iyi bakıyoruz?Bir kere bile yere düşen akıllı telefonlar kolaylıkla hasar alabiliyor. Özellikle de ekranların kırılması en sık karşılaşılan sorunların başında. Sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre yetkili ve yetkisiz servislerde yıllık toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 25 ile yüzde 30 arasında tamir ediliyor. Bu da yılda 3 ile 3.5 milyon kadar telefona denk geliyor. Başka bir deyişle ise satılan her dört telefon biri biri tamire gidiyor.

Haberin Devamı

ORTALAMA 200 TL

Türkiye’de en çok hasar akıllı telefon parçalarının başında ekranlar geliyor. İkinci sırada anakartlar var. Özellikle sıvı teması gibi problemlerden dolayı anakartlar değiştiriliyor. Bataryalar ise Türkiye’deki akıllı telefon sahiplerinin bozduğu üçüncü parça. Arızaların yüzde 30’u ise yazılım güncellemesi ile giderilebiliyor. Paylaşılan bilgilere göre ise Türkiye’deki tamir maliyetlerinin ortalaması 200 TL. Kullanıcıların özellikle yaz aylarında dikkatli olması gerekiyor. Buna göre kullanıcıların akıllı telefonlarını nem, toz ve kumdan uzak tutmaya çalışmasında, telefonlarını doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamasında gerektiği paylaşılan bilgiler arasında. Bu konuda yüksek riskli ortamlarda çalışan, deniz ya da havuz kenarında ya da teknede tatil yapan kullanıcıların su geçirmez kılıfları satın alması gerekiyor. Kaza sonucu kırılma veya yere düşme nedeniyle oluşan arıza ve hasarların önüne geçmek içinse, kullanıcıların cihazlarını darbelere dayanıklı ekran koruyucular ve koruyucu kılıflarla kullanmaları öneriliyor. 

SAĞLAMLIKTAN ÖDÜN VERMEYEN KORUYUCULAR

HEM ŞEFFAF  HEM DE KORUYUCU

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için geliştirilen ‘OtterBox Statement’ tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem şeffaf hem de deri bölümlere sahip olan model, darbelere özel ‘Drop+ Protection’ sertifikasına sahip. Satış fiyatı: 139 TL

Haberin Devamı

TÜM ÖZELLİKLER SU ALTINDA

Akıllı telefonların sıvı temasından dolayı bozulmasını engellemek su geçirmez kılıflar en iyi çözüm. ‘Lifeproof’un geliştirdiği ‘Nuud’ modeli cihazların tüm özelliklerinin su altında kullanılabilmesini sağlıyor. Satış fiyatı: 179 TL

ASKERİ AMAÇLARA UYGUN TASARLANDI

Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 810F standartlarına uygun olarak üretilen Griffin Survivor kılıf, akıllı telefonunuzu kir, kum, yağmur, çamur ve darbe gibi tüm olumsuz doğa şartlarına karşı koruyor. Satış fiyatı: 130 TL

KALIN SİLİKON KENAR

Darbelere karşı kendini kanıtlamış markalardan biri olan Spigen’in Samsung Galaxy S7 için geliştirdiği modelde kalın silikon kenarlar yer alıyor. Kılıfın arkasında ise metal tabak yer alıyor.
Satış fiyatı: 100 TL

Haberin Devamı

ÇİFT KATMANLI KORUMA

OtterBox’ın ürettiği Symmetry kılıf, çift katmanlı tasarımıyla darbeyi emiyor ve çizilmeyi önüyor. Yükseltilmiş eğimli kenarları ise telefonun düz zemine ekran üstü düşmesi durumunda kırılmayı önlüyor.
Satış fiyatı: 127 TL

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!