Afet tasarımları ödüllendirilecek

Güncelleme Tarihi:

Afet tasarımları ödüllendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteği, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliğiyle bu yıl 19’uncusu düzenlenen ‘İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması 2023’, ‘Afet ve Acil Durum’ temasıyla Metalden Mamul Ürünler ve Plastikten Mamul Ürünler kategorisi olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Birinci seçici kurul toplantısı sonrasında 159 başvuru değerlendirildi ve ikinci aşamada değerlendirilecek seçici kurul toplantısına hak kazanan 3 proje belirlendi. 19 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne kadar 5 bin 660 proje başvurusu yapılırken 550 projenin ödül aldığını duyuran Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, her yıl yarışmada konsept teması belirlediklerini vurgulayarak şunları söyledi: 

ÖDÜL VE BURS DESTEĞİ

“Son yıllarda ülkemizde yaşanan doğal afetler ve sonuçları da göz önünde bulundurularak 2023 yılında düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması’ndaki kategorilerimizin ortak teması ‘Afet ve Acil Durum’ olarak belirlendi. Deprem, sel, yangın ve benzeri pek çok afet durumunda, afetin kendisi kadar takip eden saatler de hayatta kalanlar ve mağdurlar için oldukça kritik bir zaman dilimidir. Yeterli koruma ve barınma eksikliği, hayatta kalmak için temel insan ihtiyaçlarına erişememe, altyapı ve hizmetlerin yok olması ile birleştiğinde, afet sonrası yapılacak müdahalenin hızı, hayatta kalma veya ölüm arasındaki belirleyici faktör oluyor. Bu nedenle yarışma teması hem afet öncesinde ve esnasında kullanılabilecek ürünleri hem de afet sonrasında ihtiyaç duyulabilecek ürünlerin tamamını kapsamaktadır.” Dereceye giren tasarımcılara toplam 260 bin TL’lik para ödülü verileceğini dile getiren Tecdelioğlu, yurtdışı eğitim bursu, fuar katılım ödülü, tasarım tescili desteği ve uluslararası yarışmalara katılım desteği verileceği de ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!