Yolcuya kokpitte poz verdirdi THY kaptanı pilotluğa indirdi

Güncelleme Tarihi:

Yolcuya kokpitte poz verdirdi THY kaptanı pilotluğa indirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2008 00:00

THY bünyesinde kurulan, sadece Ankara merkez olmak üzere Anadolu’ya seferler düzenleyen Anadolujet’e ait Boeing 737-400 tipi TC-JEU kuyruk tescilli uçakta 2 Eylül’de skandal yaşandı.

Uçak, tırmanmayı tamamlayıp 30 bin feetlik normal yüksekliğinde seyrederken uçağın sorumlu pilot koltuğunu 15 yaşlarındaki bir çocuğa bıraktı. Çocuk, kaptan pilota ait uçağın sol koltuğuna oturdu ve bir çok kez fotoğraf çektirdi. Dün ortaya çıkan haberle ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve kokpit ekibinden savunmaları istendi. Kaptan pilotun, gerekli iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlığı elinden alınarak 2’inci kaptanlığa düşürüldü.

Resim internete düştü

THY’nin alt markası Anadolujet’e ait Boeing 737-400 tipi TC-JEu kuyruk tescilli uçak Ankara- Erzurum seferinde yaşanan olay sorumlu kaptan koltuğuna oturan 15 yaşındaki çocuğun resminin internete düşmesiyle ortaya çıktı. Uçakta çektiği fotoğrafların skandal niteliğinde olduğundan habersiz olan çocuğun görüntüleri fark edilince yayından kaldırıldı.

Uçmaya çok seviyor

Yetkililerin verdiği bilgiye göre 15 yaşındaki S.T adlı çocuğun kaptan pilot koltuğuna oturtulması şöyle oldu: "Çocuk kabin amirine uçuşa çok meraklı olduğunu söyledi. Kabin amiri ile bir süre sohbet ettiler. Sonra kokpiti görmek istediğini dile getirdi. Kabin amiri durumu kaptan pilota iletti. Kaptan pilot koltuğunu uçakta onlarca yolcu varken 30 bin feette bir çocuğa bıraktı. 15 yaşındaki çocuk koltuktan otururken defalarca fotoğraf çektirdi. Daha sonra bu resimler bir forum sitesine düştü."

Haber ihbar kabul edildi

Fotoğrafları ele geçiren Airporthaber sitesinde "Skandal. 30 bin feette koltuğa oturdu" başlığı ile yayınlanan haber, THY tarafından ihbar olarak kabul edildi. THY, her iki pilotun da uçuşlarını durduklarını ve gerekli soruşturmayı başlattıklarını açıkladı.

THY: Uçuş emniyeti tehlikede olmasa da disiplinsizlik var

TÜRK Hava Yolları (THY), Ankara-Erzurum seferini yaparken kokpite 15 yaşında bir çocuğu alıp, pilot koltuğunda fotoğraf çektirmesine izin verilmesi olayıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Bir internet sitesinde yer alan ve THY’nin alt markası olan Anadolujet’in Ankara-Erzurum seferinde kokpite bir kişinin alınarak koltuğa oturtulmasının konu edildiği haberle ilgili olarak Ortaklığımız Yönetimi derhal soruşturma başlatmıştır. Haberde konu edilen uçuşun kokpit ekibi Genel Müdürlüğe çağrılarak bilgi alınmış ve savunmaları istenmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu uçağın "Kaptan Pilotu"nun, uçuş emniyetini tehlikeye düşürecek bir durum oluşmamasına rağmen sorumluluklarının gereğini yerine getirmediği ve gerekli iş disiplinine uymadığı gerekçesiyle kaptanlığının alınmasına karar verilmiştir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!