710 bin aboneye 1.3 milyar lira ciroya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

710 bin aboneye  1.3 milyar lira ciroya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 01:29

DOĞALGAZ dağıtım şirketleri ve enerji yatırımlarını Enerya markası adı altında toplayan STFA, 2018 yılı sonuna kadar yılda 3 milyar liralık ciro hedefliyor.

Haberin Devamı

STFA Grubu CEO’su Mehmet Ali Neyzi ve Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, STFA Holding’in enerji sektöründe faaliyet gösteren yeni markası Enerya’nın hedeflerini açıkladılar. Türkiye’nin enerji talebinin 10 yılda yaklaşık iki kat artacağını söyleyen Neyzi, “Türkiye’de enerjiye önümüzdeki 10 yıl içinde 120 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor” dedi. Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ise, Türkiye’nin ikinci en yaygın doğalgaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde faaliyet gösterdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

YENİLENEBİLİR ENERJİ

“10 yılda 710 bin aboneye ulaştık. 2013 sonu itibarıyla 1.3 milyar liralık ciroya ulaştık. Firmamız artık Enerya markası ile enerji sektöründe daha geniş alanda faaliyetlerini sürdürecek. Enerya ile doğalgazın yanı sıra, elektrik ticaretine de girmeyi planlıyoruz. Dağıtım çalışmalarımızın yanı sıra elektrik üretiminde de yer alacağız. Elektrik üretiminde öncelikli yatırım alanımız yenilenebilir enerji projeleri olacak.”

İLK ÜÇ HEDEFİ

Haberin Devamı

Uzun, hedeflerini şöyle özetledi: “Enerya olarak özellikle yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye ve MENA Bölgesi’nin en çok bilinen markalarından biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de enerji dağıtımında ise ilk üç oyuncudan biri olmak üzere yola çıkıyoruz. Elektrik ve doğalgaz ticaretinin yüzde 5’ini yöneteceğiz. Elektrik ticaretinde satacağımız elektriğin yüzde 30’unu yenilenebilir kaynaklardan, yüzde 70’ini de gaz ticareti yaptığımız termik kaynaklardan tedarik edeceğiz. 2018 yılsonuna kadar yıllık 3 milyar lira ciro seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!