7 milyar liralık vergi paketi

Güncelleme Tarihi:

7 milyar liralık vergi paketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2019 08:00

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu paketten 6-7 milyar liralık gelir bekleniyor.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz imzası ile Meclis’e verilen “Dijital Hizmet Vergisi Kanunu” ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinden ilk etapta yaklaşık 6 ila 7 milyar gelir elde edilesi bekleniyor. Düzenlemenin vergi adaleti açısından hazırlandığı savunuluyor.

100 BİN KIYMETLİ VERGİ

Teklif ile bina vergi değeri ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce değeri 5 milyon liranın üzerindeki konutlara “değerli konut vergisi” getiriliyor. Edinilen bilgiye göre, konutun değerine göre kademeli olarak uygulanacak vergi, yaklaşık 100 bin konutu kapsayacak. Bu konutların yaklaşık 80 bini ise İstanbul’da bulunuyor. Teklifte, 5 milyon lira ile 7.5 milyon lira değerindeki konutlardan yıllık binde 3; 7,5 ile 10 milyon lira değerindeki konutlardan binde 6; 10 milyon liranın üzerinde olan konutlardan da binde 10 vergi alınacağı yer alıyor. Teklifte çok kazananların daha fazla vergi vermesi de hedefleniyor. Yıllık ücret geliri 500 binin üstünde olan yaklaşık 50 bin kişiye bu yasa ile beyanname zorunluluğu getirilerek, 500 binin üstündeki gelirler için gelir vergisi oranı arttırılıyor.

Haberin Devamı

SPOR VERGİSİ ŞİKAYETİ

Dijital vergiden elde edilecek gelirin ilk etapta 1 milyarı geçmeyeceği dile getiriliyor. Yüksek gelir vergisine çok fazla itirazın olmadığı, en çok itirazın ise spor kulüplerinden geldiği bilgisi verildi. Spor kulüplerinin, özellikle yurt dışından sporcu transferi ücretlerinde büyük artış olacağı ve bunun da borç yüklerini arttıracağı için itiraz ettikleri belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!