60 milyon dolara Hollywood’a ‘Kızılderili’ filmi yapacak

Güncelleme Tarihi:

60 milyon dolara Hollywood’a ‘Kızılderili’ filmi yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 00:00

Türkiye’de adını, vizyona girecek 12 milyon dolar bütçeli Will filmi ile duyuran Ta Grup Başkanı Taha Altaylı, dev bir Hollywood yapımına da imza atıyor. Altaylı, Atlas Entertainment ile 60 milyon dolarlık film projesi için görüşüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de adını, önümüzdeki günlerde vizyona girecek 12 milyon dolar bütçeli Will filmi ile duyuran Özbekistan asıllı Türk işadamı, Ta Grup Başkanı Taha Altaylı, şimdi de dev bir Hollywood yapımına imza atıyor. Atlas Entertainment ile 60 milyon dolarlık bir film projesi görüşmesi yapan Altaylı, “Filmin senaryo ve yönetmenliğini sinemaseverlerin 12 Maymun filminden tanıdığı Madeleine Stowe yapacak, X-Man serisinden tanıdığımız ünlü aktör Hugh Jackman baş rolü oynayacak. Film, Amerikan iç savaşı öncesi, Kızılderililer ile Amerikalılar arasındaki ilişkileri konu alacak. İçinde de inanılmaz bir aşk hikayesi olacak” dedi.

Devlet desteği topal yapar

Hollywood’un kendini tükettiğini öne süren Altaylı, Türkiye’de, üzeri tozlarla kaplı binlerce hikaye olduğunu belirtti. Bunun iş dünyası için büyük fırsat olduğuna dikkat çeken Altaylı, “Bizim eksiğimiz o hikayeleri kendi hikaye anlatış tarzımızla dünya sinema seyircisinin karşısına çıkarmak. Bizim hedefimiz Türkiye’de film yapayım, o pastadan pay alayım değil” dedi. Devlet desteğiyle yapılacak sinemanın da bir ayağının “topal” olacağını savunan Altaylı, Türk iş adamlarını sinema sektöründe yatırıma davet edip dünya pazarında yer almaları için göreve çağrırdı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eade37f018fbb8f89bd1ab

Erdoğan’ın hayatı çekilmeli

Altaylı, bir hayalinin de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hayatını filme almak olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın hayatının dünya sinemasında büyük iş yapacağını öne süren Altaylı, şöyle konuştu: “Ancak, liderlerin yaşarken hayatlarını film yapmak zor. Çünkü filmin ucunu nereye bağlayacaksınız. Ama Tayyip Erdoğan gibi bir liderin hayatını film yapmak isterim. Çok iyi de gişe yapar.” dedi.

Hollywod Mevlana ile ilgileniyor

Başbakan Erdoğan ile Kazakistan’da beraber olduğunu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da projelerinden etkilendiğini ve kendisini Will filminin galasına davet ettiğini söyleyen Altaylı, Türkiye’nin ihraç ettiği 32 kalem üründen birinin de sinema ve dizi film sektörü olduğunu hatırlattı. Bunların yanında Mevlana mistisizmi ile Hollywood’un yakından ilgilendiğini, bu konuda bir senarist grubun da Konya’ya yerleşip Mevlana ile Şems arasındaki ilişkiyi anlatan bir senaryo yazmak için aylarca kalabileceğini belirten Altaylı, “Mevlana’yı en iyi anlatacak Hollywood’un en iyi yönetmeni ve oyuncusu kimse onu bulacağız” dedi.

Haberin Devamı

Doktorluğu bırakıp köklerini aramaya çıktı

ALTAYLI aslında bir tıp doktoru. Ancak kendisini, “Sinemayı işadamlığı kimliğiyle birleştirerek yapmaya çalışan bir sinemasever” diye tanımlıyor. 47 yaşındaki genç işadamı Altaylı, 1990 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirip psikiyatr dalında ihtisas yapmak üzere Almanya’ya gitti. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılması üzerine 1992 yılında doktorluğu bırakıp, Özbekistan’a gitti, ne yapacağına orada karar verdi. Ancak, Adana Ceyhan doğumlu ve Türk vatandaşı olan Altaylı’nın Özbekistan’a asıl gidiş nedeni manevi bir karardı. Niyeti, kendisi 14 yaşındayken kaybettiği ve 17 yaşında Özbekistan’dan kaçıp Türkiye’ye gelen babasından yıllarca dinlediği ancak, 1981 yılında ölümüne kadar hiç haber alamadığı ailesini bulmaktı. Ama bu seyahat onun tıp hayatının bitişi, iş hayatının başlangıcı oldu.

Haberin Devamı

Özal nesli işadamıyım

KENDİSİNİ Özal döneminin işadamı olaark tanımlayan Taha Altaylı, “O vizyon, Türk işadamı kimliğini de değiştirdi. 1980’den sonra gelişen Türkiye’nin nesli, Özal’ın prensleriydi. Türkiye’nin son 10-15 yılına ve etrafınıza bakın. Avrupa kan ağlıyor. Şu an Türkiye bir dünya devleti olma iddiasında. Bu bir misyon. 1980’den başlayan bir değişim. Eskiden bir Türk kimliğiyle gittiğinizde, Avrupalı işadamlarının size bakış ve yaklaşım tarzıyla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Ekonomik istikrarını, büyümesini dünyada yaşanan bütün global krize rağmen sürdürebilen bir ülkenin işadamı kimliğiyle gidiyorsunuz. Bankalarınız likit, yatırım için ideal bir ülkesiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!