50 bin genç kadına ‘kız kardeş’ desteği

Güncelleme Tarihi:

50 bin genç kadına ‘kız kardeş’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 07:00

KADINLARIN ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla Coca-Cola Türkiye ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) işbirliğinde yürütülen Kız Kardeşim Projesi, sekizinci yılında büyüyerek devam ediyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 450 binden fazla kadının hayatına dokunan projenin yeni dönemi düzenlenen etkinlikle anlatıldı. 

DEPREM BÖLGESİNE YÖNELDİ

Kız Kardeşim Projesi’nin yeni döneminde “Burs Programı”, “Kız Kardeşim Güçlenme Programı” ve “Kız Kardeşim Yıldızlar Karması Programı” ile 50 bin genç kadına ulaşılması hedefliyor. Açılış konuşmasında projenin yeni dönemiyle ilgili bilgi veren Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, ‘‘Bu dönemde, Kız Kardeşim Burs Programı ile Türk Eğitim Vakfı ile birlikte deprem bölgesinde 300 genç kadına eğitim bursu sağlandı. Güçlenme Programı kapsamında 10 bin genç kadına kişilik ve dayanıklılık envanteri testi ücretsiz olarak sunulacak. Yıldızlar Karması Programı ile toplumsal fayda, spor ve sanatta başarılı 20 genç kadına ihtiyaç duyduğu gelişim desteği sağlanacak’’ dedi.

Haberin Devamı

KADIN KAHRAMANLAR YARATMAK İÇİN

Projeyle daha çok genç kadın lider ve kadın kahraman oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Karaca, ‘‘18-25 yaş arası genç kadınların yanında olacağız. Projemizi; gençlerin kendilerini tanımaları, onlara çizilen yol ve rol yerine kendi hayallerinin gerçekleşmesine giden yol için bir fırsat sunabilmeyi, ilham bulmalarını ve kendilerinin de genç kadınlara ilham vermelerini sağlayacak şekilde güncelledik. Gücümüz kız kardeşimiz, hedefimiz ise kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlü şekilde yer aldığı bir dünya. Projenin yeni döneminde bizimle yol arkadaşlığı yapan Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, Türk Eğitim Vakfı, Davranış Bilimleri Enstitüsü ve Ahbap Derneği’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!