3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri - 3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek?

Güncelleme Tarihi:

3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri - 3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 10:14

3600 ek gösterge konusu gündemde yer almaya devam ediyor. 3600 ek göstergenin çıkmasını bekleyen vatandaşlar açıklamaları yakından takip ediyorlar. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı ve müjdeli haberi duyurdu. Peki, 3600 ek gösterge nedir, ne zaman çıkacak, kimlere verilecek? İşte detaylar

Haberin Devamı

3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Ek gösterge cetvelini yeniden belirleyecek ve meslek gruplarındaki kademeleri değiştirecek olan 3600 ek göstergede 3. toplantı ise 10 Mayıs’ta yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge konusunda bu yılın ilk yarısında temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirtti.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

SON TOPLANTININ ARDINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Hükümet ve Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu ikinci toplantısı tamamlandı. Üçüncü toplantı 10 Mayıs’ta yapılacak. İkinci toplantının ardından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi konusunda ikinci toplantıyı bugün tamamladık. İlk toplantıda kamudaki personel sayıları üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerinden bir sunum yapılmıştı. İkinci toplantıda ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı ve bizim temel yaklaşımımız Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasında sadece 4 meslek grubu üzerinden ifade edilen 3600 ek gösterge yerine tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve göstergelerin düzenlenmesi şeklinde karar almıştık. Onun için bugünkü toplantıda tüm çalışanların kendisinin içerisinde bulunacağı, kapsam içerisinde kendisini hissedeceği bir genel memnuniyeti baz alan adaletli bir düzenleme konusunda temel yaklaşımımızı ve ısrarımızı ifade ettik“ dedi.

Haberin Devamı

3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri - 3600 ek gösterge nedir, kimlere verilecek

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK?

Hürriyet’ten Noyan Doğan köşesinde konu hakkında bilgi verdi. İşte o yazı:

Bu konuda şu bilgiyi paylaşayım; düne kadar ek göstergenin sadece öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve yönetici konumunda olan memurları ve bu pozisyondan emekli olanları kapsayacakken diğer meslek gruplarını da kapsaması gündemde. Düzenlemeyle memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek ve meslek gruplarındaki kademeler değişecek.

Düzenlemeyle memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek ve meslek gruplarındaki kademeler değişecek

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Yapılan çalışmaların odak noktasında emekliler var. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırkenki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.

BAKMADAN GEÇME!