30 ‘yeşil yakalı’ personel çalışacak... Başkent sanayisinden karbon azaltma adımı

Güncelleme Tarihi:

30 ‘yeşil yakalı’ personel çalışacak... Başkent sanayisinden karbon azaltma adımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 07:00

TÜRKİYE’nin sera gazı emisyonlarını yüzde 41 oranında azaltma hedefi ve AB Yeşil Mutabakatı Eylem Planı çerçevesinde harekete geçen Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. OSB, Türkiye’nin ilk yeşil OSB belgesini almak için gün sayarken, 30 yeşil yakalı personeliyle Ankara sanayisine karbon ayak izi ölçüm hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ASO Başkanvekili ve ASO 2.OSB Başkanı Mete Çağlayan, 6 ön kriter ve 40 performans kriteri üzerindeki çalışmalarını tamamladıklarını, ilk değerlendirmelere göre altın seviye yeşil OSB bölgesi yeterliliğini sağladıklarını söyledi. Çağlayan, sanayicileri karbon ayak izi ölçümlerini yeterli ve yetkin firmalara yaptırmaları konusunda da uyardı.

Ankara Sanayi Odası Başkanvekili Çağlayan, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında sanayinin yeşil dönüşüme hazırlanması konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. ASO 2.OSB’nin, TSE’nin yayımladığı rehberdeki 6 ön kriter ile OSB Yönetimi, ekonomik, çevresel ve sosyal performans olmak üzere 4 ana başlık altında 40 performans kriterinin tamamını yerine getirerek, 256 OSB içinde Türkiye’nin ilk altın seviye yeşil OSB belgesini almaya hazır olduğunu, başvuru sonucunu beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

PARANIZ BOŞA GİTMESİN

Çağlayan, sanayicileri yetkin olmayan danışmanlık şirketleri konusunda da uyardı. Çağlayan, “Karbon ayak izi ölçümünü eksik yaptıkları gibi sanayiciden altı kata kadar varan fahiş fiyat talep eden firmalar da var. Oysa bu ölçümler doğrulayıcı kuruluşlar tarafından yeniden değerlendiriliyor ve yetersiz bulunarak, geri dönebiliyor. Böylece firmalarımızın hem parası hem zamanı boşa gidebiliyor. Sanayicilerimiz karbon ayak izi ölçümlerini doğru yerlere yaptırmaları konusunda dikkatli olmalılar” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!