22 milyar liralık proje yapacak

Güncelleme Tarihi:

22 milyar liralık proje yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 00:00

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, 2016 yılına kadar inşaata 9 milyar lira, turizme 700 milyon lira ve enerjiye 2.5 milyar lira yatırım planlıyor. Ali Ağaoğlu, “Hiç arsa almadan elimizdeki projeleri hayata geçirsek, inşaattan 2016’ya kadar 22 milyar liralık ciro elde ederiz” dedi.

Haberin Devamı

İNŞAAT turizm ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2016 yılına kadar inşaata 9 milyar lira, turizme 700 milyon lira ve enerjiye 2.5 milyar lira yatırım yapmayı planlıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Sadece inşaattan 2016’ya kadar 22 milyar liralık ciro hedefliyoruz. Bugünden sonra hiç ihale almasak ve yeni araziler almasak bile nun elimizdeki arsa portföyüyle bu gelire ulaşacağız” dedi. Ağaoğlu, Körfez’den gelen yabancı yatırımcıya da dikkat çekerek, piyasayı Maslak 1453’teki Körfez satışıyla ısıttığını ifade etti.

PİYASAYI ISITTIK

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’daki Ağaoğlu My Mountain Otel’de grubun 2012 değerlendirmesini yaptı ve 2013 hedeflerini paylaştı. Ağaoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı ‘ekonomiyi ısıtırım’ açıklamasını hatırlatarak, “Konutta balon oluştu, ekonomi donuyor dediler. Ben de ekonomi donarsa biz ısıtırız dedim. Maslak 1453 projemizde 2200 konut satarak, ekonomiyi ısıttık. 2012 kontrollü bir yıl oldu. İlk üç çeyrek durgun geçti. 4’üncü çeyrekte hareketlenme başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÖRFEZDEN ÇEKECEK

Türkiye’nin en büyük soru olan cari açığın en iyi ilacının yabancıya konut ve emlak satışıyla kaynak yaratılması olduğunu anlatan Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Para, Körfez’de park etmiş. Mütekabiliyetle körfez ilgisi arttı. Türkiye ve İstanbul’a Körfezden yatırımcı gelmesi için biz de öncü rol oynadık. Şu ana kadar yabancıya konut satışından Türkiye’ye Ağaoğlu olarak 80 milyon dolar kaynak yarattık. Bu rakamı 2 yıl içinde 1 milyar dolara çıkaracağız. Bugüne kadar yabancıya 1044’ü körfeze olmak üzere 1104 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti.”

YENİ PROJELER GELİYOR

İnşaat grubunda bugüne kadar 15’i My konseptli 29 projede 30 bin konut inşa eden Ağaoğlu, şu anda Maslak 1453, My World Europe, My Home Maslak, Andromeda Plus ve 212 projelerine devam ediyor. 2012 içinde 2 bin 924 bağımsız bölümün satışından 1.6 milyar lira gelir elde eden Ağaoğlu, 2013 yılı ciro hedefini 3 milyar 691 milyon lira olarak belirledi. Ağaoğlu, 2013 yılı içinde İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye ve Bakırköy projelerine başlamayı hedefliyor. İstanbul Bakırköy’deki projenin Hipodrum’un karşısında bir konut projesi olacağını açıklayan Ağaoğlu, “Bakırköy’de bir projemiz daha olacak ancak imar çalışmaları devam ettiği için süreç biraz uzayabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ortaköy’de 3’ün 1’i Alarko’da

ALİ Ağaoğlu, son günlerin tartışmalı konularından Ortaköy’deki Alarko arsasıyla ilgili de açıklama yaptı. Arazinin 3’te 2 hissesinin kendisine ait olduğunu söyleyen Ağaoğlu, diğer 3’te 1 hissenin ise Alarko’da olduğunu belirterek, “Alarko 3’ün 1’ini aldı” dedi. Arazinin 3’te 1 hissesinin Alarko tarafından düşük fiyatla arsa sahibinden satın alındığını öne süren Ağaoğlu, Alarko’nun binasının sit alanında olduğunu belirterek, Alarko’nun binasının yıkılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. Ağaoğlu, şunları söyledi: “Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescilli bir alana kaçak yapıların yapıldığını tesit ettik ve Alarko tarafından bu yapıların yıkılması ve gerekli işlemlerin yapılması için ilgili mercilere suç duyurusunda bulunduk.”

Haberin Devamı

Finans merkezi inşaatı yıl bitmeden başlıyor

İSTANBUL Finans Merkezi’nin ihalesini kazanan Ali Ağaoğlu, “Proje için kazmayı yılbaşından önce vuracağız. 8.5 milyon metreküp hafriyat çıkacak. Hafriyatın 7.5 milyon metreküpü Kartal’da dolgu olarak değerlendirilecek” dedi. Finans merkezinin tüm altyapı ve ortak alanlarının inşası ile 3. bölgenin yapımını üstelenen Ağaoğlu, 500 gün süre verilen hafriyatı 1 yılda tamamlayıp, 2016’ya kadar projeyi tamamlayacak.

Boğaz’daki arsalar otel oluyor

TURİZM grubunda My City, My Resort, My Mountain isimli 316 odalı üç otelle faaliyet gösteren Ali Ağaoğlu, bu yıl 14 milyon lira gelir elde etti. Telesiyej ve My Club’lardaki ciro ise 18 milyon lira oldu. 2013 yılında ise 4 yeni otel projesini hayata geçirmeyi planlayan Ağaoğlu, İstanbul Boğazı’nda sahip olduğu Yeniköy, Ortaköy ve Amcazade arazilerinde otel projelerine başlayacak. Ağaoğlu, İkitelli’de de 212 Otel projesini de faaliyete geçirecek.

Haberin Devamı

Londra’daki proje 40 kata inebilir

LONDRA’da inşa etmeyi planladıkları 54 katlı kule projesi ile ilgili bazı sıkıntılar olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, “Londra’nın en yüksek binasını yapmayı planlıyorduk. Belediye bunu 40 kata çekmeye çalışıyor. Alican geçen hafta bu konuyu Londra belediye başkanı ile görüştü. Proje 40’lı katlara inerse, projeden vazgeçeriz. Ancak her koşulda Londra’da bir proje yapacağız” dedi.

 

Kartal’da en iyi projeyi yapmak isteriz

 

? İLK ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Emlak Konut GYO’nun Kartal ihalesinin yapılacak ikinci oturumunda iddialı olduklarını ifade eden Ali Ağaoğlu “İhaleye 19 teklif geldi. Önde gelen gruplar ihaleye girecek. Kime kısmet olur bilmem ama orada en iyi projeyi yapmak için iddiamızı göstereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!