Eindhoven, koltuğu Twente'den geri aldı

Güncelleme Tarihi:

Eindhoven, koltuğu Twenteden geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 11:38

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nin (Eredivisie) 16. haftasında lider FC Twente'yi 3-0 yenen PSV Eindhoven, geçen hafta kaptırdığı liderlik koltuğuna yeniden oturdu.

Puan sıralamasının ikinci sırasında bulunan Vitesse, zayıf rakibi VVV-Venlo;ya 3-1 yenilerek ayağına kadar gelen liderlik fırsatını teperken, Ajax evinde ağırladığı FC Groningen'i 2-0;la geçmesini bildi.

Geçen hafta ezeli rakibi Ajax'a yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan PSV, şampiyonluk yarışındaki güçlü rakibi FC Twente;yi yenerek bir hafta aradan sonra yeniden ligin zirvesine çıktı. Philips Stadı;nda oynanan ve 33 bin seyircinin izlediği maça hızlı başlayan PSV, peş peşe geliştirdiği ataklardan bir türlü sonuç alamadı. Devrenin sonlarına doğru baskısını iyice arttıran Eindhoven temsilcisi, ilk yarıyı, 38. dakikada yıldız oyuncusu Wijnaldum;un attığı golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da rakibine oranla baskılı başlayan PSV, 80. dakikada Matavz;ın golüyle farkı ikiye çıkardı.

Bu dakikadan sonra rahatlayan PSV'de 82. dakikada sahneye çıkan Narsingh maçın skorunu belirledi: 3-0

Bu sonuçla puanını 36'ya çıkaran PSV ilk sıraya yerleşti. 33 puanda kalan FC Twente ise 3. sıraya geriledi.

Sezon başından bu yana oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla Hollanda;da taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini toplayan Vitesse, VVV-Venlo deplasmanından 3-1 mağlup ayrılarak liderlik fırsatını tepti. Kümede kalma mücadelesi veren zayıf rakibi Venlo karşısında atak bir futbol ortaya koyan Vitesse, 10. dakikada Marco van Ginkel;in golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

Ev sahibi ekip 40. dakikada Otsu;nin golüyle beraberliği yakaladı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. Vitesse ikinci yarıda yakaladığı fırsatları da değerlemeyince, VVV-Venlo kontrataklarla sonuca gitmesini bildi. Ev sahibi ekip 55. dakikada Linssen ve 80. dakikada Cullen;in golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Mağlubiyete rağmen 34 puana sahip Vitesse ikinci sıradaki yerini korurken. VVV-Venlo puanını 14;e çıkarark 15. sıraya yükseldi.

Eredivisie;de şampiyonluk mücadelesi veren Ajax ise evinde ağırladığı FC Groningen;i 2-0 yendi. Evinde oynamasına rağmen vasat bir futbol ortaya koyan Amsterdam temsilcisi, karşılaşmadan 42. dakikada Boerrigter ve 53. dakikada penaltıdan Schöne;nin attığı gollerle galip ayrılmasını bildi. Ajax;ta ilk yarıda De Jong bir penaltı atışından yararlanamadı. Aldığı bu galibiyetle puanını 33;e çıkaran Ajax, 4. sıradaki yerini korurken, 19 puanda kalan Groningen ise iki basamak gerileyerek 11. sıraya düştü.

Eredivisie'nin 16. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Heracles Almelo-FC Utrecht.......: 1-1
RKC Waalwijk-NEC Nijmegen........: 2-0
ADO Den Haag-PEC Zwolle..........: 1-1
AZ-Willem II.....................: 0-0
Ajax-FC Groningen................: 2-0
sc Heerenveen-Roda JC Kerkrade...: 4-4
NAC Breda-Feyenoord..............: 2-2
VVV-Venlo-Vitesse................: 3-1
PSV-FC Twente....................: 3-0

-Puan durumu-

Eindhoven, koltuğu Twenteden geri aldı


-Gol krallığı-

Eredivisie;de gol krallığı yarışında Vitesse;den Wilfried Bony, haftayı boş geçmesine rağmen attığı 15;e golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 12 golle Heerenveen;den Alfred Finnbogason ve 11 golle Feyenoord;dan Graziano Pelle takip ediyor.

-Eredivisie'de 17. hafta programı-

14 Aralık Cuma:
FC Twente-Heracles Almelo.

15 Aralık Cumartesi: PEC Zwolle-AZ Alkmaar, FC Groningen-VVV-Venlo, Roda JC Kerkrade-NAC Breda, NEC Nijmegen-PSV.

16 Aralık Pazar: FC Utrecht-sc Heerenveen, Feyenoord-ADO Den Haag, Vitesse-RKC Waalwijk, Willem II-Ajax.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!