Ehliyeti yok Formula’ya aday

Güncelleme Tarihi:

Ehliyeti yok Formula’ya aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:23

Annesiyle boşanan babasının sık sık kartinge götürmesiyle 9 yaşında hıza merak saran Kaan Önder, henüz 16 yaşında ünlü pilot okuluna alındı.

Haberin Devamı

Otomobillere hiç düşkünlüğü olmamasına rağmen 9 yaşındayken tesadüfen İstanbul Park’ta yapılan Formula 1 yarışlarına giden Kaan Önder, otomobillerden çok etkilenince hayatı değişti. Aynı günlerde annesiyle babası boşanınca babasıyla hafta sonlarında vakit geçirmek için Karting pistlerine gidip hız yapmak isteyen Kaan böylece kendisini F1 pilotu olmanın kapısına kadar getiren bir sürecin startını vermiş oldu.

YAŞI KÜÇÜK ANCAK CESARETİ BÜYÜK

16 yaşında olduğu için henüz ehliyeti dahi olmayan Borusan Motorsport yarışçısı Kaan Önder, İngiltere, İspanya ve Almanya’da yapılan pist testlerinden başarıyla geçip seçmelerde ilk 5 arasına kalarak birçok ünlü pilotun yetiştiği BMW Talend Cup okuluna kabul edildi. Bu yıl F 1 pistlerinde yarışan Vettel, Rosberg ve Hülkenberg’in de yetiştiği bu okulda 5 Alman, Güney Afrika, İsviçre, İsveç, İspanyol, İsrail ve Belçikalı F1 pilot adayı arasında yer alan Kaan, üç yıl içinde Formula 1 pistine çıkan ilk Türk pilotu olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kaan, kendisi için hazırlanan otomobiliyle 26-28 Nisan’da İspanya Calafat’ta piste çıkıp diğer 11 öğrenci pilotla yarışacak. Hedefini Eylül ayında Almanya’nın Oschersleben pistindeki final yarış olarak belirleyen Önder “Başarılı olursam BMW 300 bin Euro’luk finansal destek sunacak” dedi.

Vettel gibi olacağım

Kaan Önder, 3 yıl içinde, kendisiyle aynı okuldan yetişen Vettel gibi olmak istiyor.

KENDİSİYLE aynı eğitimi alan ve 19 yaşında F1 pistlerine çıkan Vettel’i örnek alan Kaan Önder “Benim de aynı başarıyı yakalamam için önümde 3 yılım var. Bu süreyi iyi değerlendirmem, eğitimlerde aldıklarımı piste yansıtmam gerekiyor. Bu süre içinde her yıl başarılı sonuçlar elde edip F1 pistlerindeki ilk Türk yarışçı olmak istiyorum” dedi.

Kaan aynı zamanda gitarist

Bir yandan yarışırken diğer yandan da lise eğitimini sürdüren Kaan Önder ileride hem iyi bir pilot hem de makine mühendisi olmayı istiyor. Kaan aynı zamanda çok iyi bir gitarist.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!