Ecclestone: İstanbul Park takvime dönebilir

Güncelleme Tarihi:

Ecclestone: İstanbul Park takvime dönebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 12:10

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, İstanbul Park'ın yeniden F1 takvimine dönebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Habertürk gazetesine konuşan Ecclestone, hem takımların, hem de FIA ve FOA'nın Türkiye'den "memnun" olduğunu söyledi.

AP ajansında da yer alan haberde Ecclestone, katılım ücreti meselesine işaret ederek, "Bu problemi çözebilirsek, Türkiye yendien F1 takvimine döner" şeklinde konuştu.

2005-2011 yılları arasında Türkiye GP'ye ev sahipliği yapan İstanbul Park, Ecclestone'ın katılım ücretini iki katına çıkarması ve Türkiye'nin de bunu ödemeye yanaşmaması üzerine takvimden çıkarılmıştı.

Yunanistan Türkiye'den yardım istedi

Bu arada ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan, F1 adaylığı için Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Tahincioğlu'ndan yardım istedi.

Pist inşasının düşünüldüğü Pire şehrinin Drapetsona ilçesi belediyesinin internetteki resmi sitesine göre, Belediye Başkanı Lukas Canis, İstanbul'daki Formula 1 pistinin “beyni” saydığı Tahincioğlu ile sürekli temasta. Atina'da bulunan Tahincioğlu, belediyenin pist projesini inceledi ve “Monaco ile Valencia arasında bir pist olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Tahincioğlu ayrıca, Türk işadamlarının da Drapetsona'da yarış pisti inşa edilmesine ilgi gösterdiğini belirtti, ancak öncelikle Yunan hükümetinin bürokratik engelleri çözecek inisiyatifleri üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!