Düşler Tiyatrosu'nda Şeytanların maçı

Güncelleme Tarihi:

Düşler Tiyatrosunda Şeytanların maçı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 00:00

Bu akşam saat 19.15’te Old Trafford Stadı’nda futbolun peri masalı var.

Haberin Devamı

Federasyon Kupası’nda 5. tura çıkan amatör Crawley Town, Manchester United’a konuk olacak. Onların da lakabı tıpkı dev rakipleri gibi “Kırmızı Şeytanlar.”

İNGİLTERE Federasyon Kupası’nda bugün çok ilginç bir maç oynanacak. Kupada 5. tura kadar yükselmeyi başaran Crawley Town takımı, Old Trafford’da Manchester United’a konuk olacak. Ortalama 2 bin seyirciye oynayan bu mütevazı kasaba takımı, 75 bin kişilik “Düşler Tiyatrosu”nda hayatının maçına çıkacak.

Alex Ferguson’un kopyası
Başka hiçbir yerde adı yan yana bile gelmeyecek iki takımın ise ilginç benzerlikleri bulunuyor. Amatör Crawley’nin renkleri de kırmızı beyaz ve lakabı da tıpkı M.United gibi “Kırmızı Şeytanlar.” Teknik direktörleri ise Steve Evans adında bir İskoç. Üstelik o da aynı bugün kozlarını paylaşacağı dünyaca ünlü vatandaşı Alex Ferguson gibi inatçılığı ile tanınıyor.

Rooney’nin haftalığına 2 transfer
İki takım arasındaki en önemli fark ise maddi alanda yaşanıyor. Crawley Town dev rakibi önünde en çok, toplam 270 bin Sterlin’e transfer ettiği iki isimsiz yıldızı Richard Brodie ve Matt Tubbs’a güveniyor. Buna karşılık Manchester United’ın, haftalığı 200 bin Sterlin olan yıldız oyuncusu Wayne Rooney’ye söz konusu parayı her 10 günde bir ödediğini hatırlatalım.

Haberin Devamı

Crawley Town’ı tanıyalım
- Halen İngiltere’nin 6 numaralı liginde oynuyorlar.
- Tarihleri boyunca da 5. Lig’den daha üst klasmanda oynamadılar.
- Statları 5 bin kişilik, ortalama taraftar sayıları 2 bin.
- 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kupada 5. tura çıkan 6. amatör takım.
- Son 17 yıldır ise 5. tura gelebilen ilk amatör kulüp oldular.
- Elediği takımlar: Newport (Amatör), Guiseley (Amatör), Swindon (1. Lig), Derby (Championship), Torquay (2. Lig).

Crawley Teknik Direktörü: En iyi kurayı biz çektik
BİRÇOK futbol otoritesine göre, FA Cup’ın 5. turunda en güzel kurayı amatör bir takımla eşleşen Manchester United çekti. Ancak Crawley Town Teknik Direktörü Steve Evans da aynı şeyi kendi takımı için düşünüyor. Evans, “Arsene Wenger eminim ki en çok  Manchester United ile eşleşmek istemezdi. Ama bizim en çok istediğimiz takım M.United’dı. Onlarla bir daha nerede karşılaşabiliriz ki? Hem M.United’ı bir gün bir amatör takım eleyecekse, bu bizden başkası olamaz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!