Dursun Özbek: Galatasaray'da tuhaf işler var!

Güncelleme Tarihi:

Dursun Özbek: Galatasarayda tuhaf işler var
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 14:48

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün divan kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının geçmiş yönetimlerin eseri olduğunu ifade eden Özbek, Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurarak itiraz edeceklerini söyledi. Galatasaray Adası ve Kalamış Tesisleri hakkında kritik bilgiler veren Özbek, "Galatasaray'da tuhaf işler var" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

- UEFA ile Galatasaray, Mayıs 2014'te bir anlaşma yapmış. Toplam zarar 164 milyon euro. Bu anlaşma 16 Mayıs 2014'te yapılmış. UEFA tedbirler alınmasını istemiş. Ekima ayında UEFA, kulübe geldi. İnceleme yapıp gittiler.

- Bizi açıklama yapmak için Cenevre'ye çağırdılar. Kendilerine bu zararların gerekçelerini anlattık. Onlar bir rapor hazırladı ve bu raporu UEFA içerisinde yargılayacak kuruma sevk etti. Bu bir açık duruşma şeklinde oldu. Biz hazırlıklarımızı yaptık, uluslararası düzeyde deneyimli avukatla savunmayı hazırladık.

"UEFA CEZASI İÇİN CAS'A BAŞVURACAĞIZ"
- Galatasaray'ın yeni yönetiminin yaptıklarını ve amacı anlattık. Amacı anlatırken bir şeye dikkat çektik. 13-14 sezonunda zarar 70 milyon euro. 15'te 55 milyon euro. 15-16 sezonunda 26 milyon euro olmuş. Kasım ayı ile zararın düştüğünü gösterdik. Zararı 4-4,5 milyon euro seviyelerine çekeceğimizi belirttik.

Haberin Devamı

- İşin peşini bırakmayacağız. Konuyu CAS'a taşıyacağız. Orada da farklı bir savunma yapacağız. Çok hırslıyız.

- Galatasaray, iyi yönetildiği zaman kar edecek bir kurumdur. Bunu ispatladık.

Dursun Özbek: Galatasarayda tuhaf işler var

"BİLEKLİK SATIŞINDA 1 MİLYONU GEÇTİK"
- Tek Bilek Tek Yürek kampanyası başlattık.Hemen sataşmaya başladılar. Bilekliğin kulübe maliyeti 80 kuruş, satış fiyatı 10 TL. Buradan bile eleştiriler yapılıyor. Maksat ne? Basında 4 TL'ye mal ettiğimiz yazıldı. Bunu niye yapıyorsunuz? Gelin sorun, size söyleyelim.

- Bileklik bir sembol. Galatasaraylılar'ın birlik ve beraberliğinin sembolüdür. Camia bir araya gelemezse Galatasaray bu durumdan çıkamaz. Buraya en kral yönetim de gelse camia bir araya gelmedikten sonra bir şey olmaz.

- Biz 1 milyon satış hedefi koymuştuk, şu an o rakamı geçtik. Mayısa kadar 2-2.5 milyonu geçeriz. Değerli Galatasaraylılar bu bileklikleri alın ve takın.

Dursun Özbek: Galatasarayda tuhaf işler var

"DALGA MI GEÇİYORSUNUZ!"
- Galatasaray Adası ile ilgili olarak dava Mayıs'ta görülecek. Şundan emin olmanızı istiyorum, bu davanın peşindeyiz, kiracı süreyi uzatarak bedavaya işletmeyi elinde tutmak istiyor.

Haberin Devamı

- Kalamış'ta da işletmecinin değişmesi yönünde karar alındı ve ona bağlı dava açtık. Galatasaray'daki tuhaf işlerden biri... Davayı açmak için kontratı istedik. Kontrat olmadığını söylediler, 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dedim. Bir arkadaşım kontratın fotokopisini getirdi öyle dava açıldı. Dedik ki bu aleyhte bir dava olarak gözüküyor. Kiracı ile konuştuk, kontrat olmadığını söyledi. 'Çık' dedik ama 'Masrafım var, verin paramı gidiyim' dedi. Daha Kalamış'la ne kadar uğraşırız belli değil. Yeri teslim etmiyor, yeri aldığımızda yapacağımız ihale ile Galatasaray'a maksimum katkıyı sağlayacağız.

- Futbolda Türkiye Kupası'nı kovalıyoruz şimdi. Ligde de olabildiğince iyi yerde bitirmek istiyoruz. Basketbolda ligi ilk 3 içinde bitireceğimiz kesin. Hedefimiz final oynayıp şampiyon olmak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!