DÜNYANIN SPORU D-SMART’TA

Güncelleme Tarihi:

DÜNYANIN SPORU  D-SMART’TA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 01:16

“Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü yapacağı karşılaşmalar, sadece D-Smart’ta olacak.” “Devler Ligi’nin yanı sıra NBA’in yayın hakları da 3 yıl bizde. Prosedür gereği izin verilen maçları ekranlara taşıyacağız.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de dijital yayıncılığın öncüsü D-Smart’ın CEO’su Ali Güven, “Dünyanın sporunu yayınlıyoruz” dedi. Güven, “Türkiye’nin en iyi spor kanalı olmaya çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günkü maçlar sadece D-Smart’ta olacak” diye konuşup şunları söyledi: Şampiyonlar Ligi’ni Star TV, Doğan Grubu’ndayken almıştık. Star geçtiğimiz aylarda el değiştirdi. Biz yine onlarla hareket ettik. Doğuş Grubu’yla bir takım oyunu oynadık.

DÜNYANIN SPORU  D-SMART’TA

Ciddi yatırımlar yaptık

Şifresiz karşılaşmalar Star TV ya da NTV’de ekranlara gelecek. Salı oynanacak maçların yayın hakkı onlarda... Çarşamba yapılacak maçların yayın hakkı ise bizde... Üç senelik ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Bana göre ne kadar fazla maç izlersek o kadar iyi.

Haberin Devamı

İnsanların istediğini vereceğiz

Dünyada yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ülke insanın ilk seyretmek istediği şey kendi yerel ligi. Ancak ikinci seyretmek istedikleri ise Şampiyonlar Ligi ve UEFA... Üç yıl boyunca biz bu maçları gösterirsek bunun olumlu bir yansıması olacağını düşündük. Şampiyonlar Ligi’ndeki Türk takımlarının çarşamba günkü karşılaşmaları şifreli olarak D-Smart’ta olacak. 3 yıl boyunca NBA’i biz yayınlayacağız. Haftada 2 maç sadece CNNTürk’te yayınlanıyor. Bu sene ödediğimiz para 35 milyon Euro civarında.

Amacımız istikrar sağlamak

Şampiyonlar Ligi’nin bir kısmını biz, bir kısmını Doğuş Grubu ödüyor. Süper Lig rekabetin yüzde 80’ini oluşturuyor. 3 Temmuz’da olanlarda Digitürk’un suçu yok ama etkilendiler. Biz bu yayınları yıllar boyu elimizde tutmak istiyoruz.

Spor sadece futbol değil

D-SMART CEO’su Ali Güven, “NBA’de Avrupa Feed’ine verilen bütün maçları yayınlıyoruz. NBA Avrupa’ya belli maçları veriyor. Sezon içinde 13 maç play-off’larda ne verilirse. Spor yalnızca futbol değil. Eskiden bir takım inanışlar vardı. Formula 1’i yalnızca maddi durumu iyi olanlar izlerdi. Şimdi öyle bir şey yok. Sosyal medyada takip ettiğim kadarıyla Formula 1’i izlemek isteyenlerin büyük bölümü üniversite öğrencisi. Artık televizyon sayesinde herkes her şeyi biliyor. D- Smart olarak madem ligin bir yayıncı kuruluşu var. Biz de onun dışındaki bütün organizasyonları alalım dedik ve bunu yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Twitter’dan istekler geliyor

Biz Türkiye Ligi’nden sonra gelen Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Formula 1, İtalya Ligi, NBA, Moto GP, Boks gibi sporların hemen hepsinin yayın haklarını alarak insanlara farklı bir format sunduk. Zamanı geldiğinde çok farklı spor dalları ve liglerin ihalesine gireceğiz ve hepsini almaya çalışacağız.  Sosyal medyadaki gençlerin talebi bu. Örneğin twitter’da Arjantin Ligi’ni almamızı isteyenler bile var. Geceleri yayınlayın diyorlar.

Riski arzuladık

“Türkiye’den hiçbir takım, seneye Avrupa kupalarına katılamayabilir. Ancak işin doğrusu biz bu riski arzuladık. Şimdilik üç yıl boyunca yapacağımız yayınlar, insanların ilgisinin daha da artmasını sağlayabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!