Dünyanın konuştuğu karikatür

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın konuştuğu karikatür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 13:56

Ünlü mizah dergisi Leman'ın Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı konu ettiği bu haftaki kapağı büyük yankı yarattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsünün Trabzon'da silahlı saldırıya uğramasına ünlü mizah dergisi Leman da kayıtsız kalmadı ve bu haftaki kapağında bu konuyu işledi.

Tuncay Akgün tarafından yapılan karikatürde, şike davasına göndermede bulunularak, parçalanmış bir otobüs ve futbolcuların önünde, tüfekli bir kişinin elinde kupayla, "Şampiyon" diye bağırdığı resmedildi.

Bu karikatür, dergi piyasaya çıkarmaz büyük yankı yarattı.

Dünyanın konuştuğu karikatür

TRABZONSPORLULAR ÇOK KIZDI
Karikatüre çok sert tepki gösteren bazı Trabzonspor taraftarları Twitter'da Leman Dergisi aleyhine kampanya başlatıp, #LemanOkumuyoruz hashtagi açtılar. Bu hashtag kısa sürede dünya Trends Topic (TT) listesinde 1 numara oldu. Facebook ve Twitter'da bu olayla ilgili binlerce yorum yapılırken, bazı başta takım taraftarlarının da kampanyaya destek verdiği gözlendi.

Haberin Devamı

Dünyanın konuştuğu karikatür

Fenerbahçe taraftarları, Leman Dergisi ile poz vererek sosyal medyada paylaştı.

FENERBAHÇELİLER DE KAMPANYA BAŞLATTI
Diğer taraftan Fenerbahçeliler de boş durmadı ve Leman Dergisi'ne destek veren kampanya başlatarak, #leman ve #LemanOkuyoruz hashtag'leri açtı. Sarı lacivertli taraftarların Leman Dergisi lehine attığı tweetler de derginin Twitter sayfası tarafından retweet ediliyor.


TRABZONSPOR RESMİ AÇIKLAMA YAPTI
Trabzonspor Kulübü'de Leman Dergisi'nin kapağı hakkında internet sitesi aracılığı ile bir açıklama yayınladı. Bordo mavili kulüp, "Türk futbolunun yaşadığı hain saldırıyı sözde mizah anlayışıyla karikatürize eden editörlerin bu çirkin, toplumları ayrıştıran ve şiddeti körükleyen anlayışını şiddetle kınıyoruz" dedi.

İşte o açıklama;

Dünyanın konuştuğu karikatür

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!