Dünyanın gözü Belek'te

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü Belekte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 17:52

Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından birisi olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası’nın 2012’de Türkiye’de düzenlenecek olması, gözleri ister istemez Antalya ve şirin beldesi Belek’e çevirdi.

Haberin Devamı

Şampiyonanın lansmanını yapan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyesi Özgür Cinkılıç, dünyanın gözünü Antalya’ya çevireceğini ve bu şampiyona sayesinde en üst düzey organizasyonlarının Türkiye’de yapılabilir imajını vereceklerini söyledi.

70 erkek 50 kadın sporcunun katılacağı şampiyona hakkında bilgi veren Ahmet Ağaoğlu, bu büyük organizasyonu Avustralya’da 92 delegenin 76 oyuyla aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu rakam şunu ifade ediyor. Türkiye kendini ifade edebilir bir anlatımla sunum yapıyor ise tesisleri en yüksek klasta ise sizin alamayacağınız hiçbir organizasyon yok demektir. Yeter ki ne istediğinizi anlatın. Bu organizasyon aynı zamanda dünya golf tarihine, ‘tarihi olmayan ama aldığı organizasyonla tarihe geçen bir ülke’ olarak anılacaktır. 92 – 76’lık sayı ile italya ve Avusturya gibi golfte önde gelen ülkeleri geride bırakmışız. Bu büyük bir şey ifade ediyor. Antalya ve Belek, federasyonumuzla birlikte bu sporda milat olarak tarihteki yerini alacaktır. Türkiye’deki golfün golf dünyası tarafından çok iyi algılandığının bir göstergeside bu şampiyona olacaktır.”

Haberin Devamı

Ağaoğlu, Gloria Golf Clup, Cornelia Golf Clup ve Antalya Golf Clup’un şampiyona boyunca sporculara ev sahipliği yapacağını da ifade ederek, çevredeki tarihi eserlerin de gezip görülerek imrenilesi bir şampiyonayı tamamlayacaklarını söyledi.

Türkiye’nin 3 erkek 3 bayan sporcu olmak üzere toplam 6 kişi ile bu şampiyonaya katılacağını ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Açıkça ifade etmeliyim ki Yasemin Sarı, diğer sporcularımızla karşılaştırıldığında öne çıkan ismimizdir. Kendisinden bireysel anlamda bir başarı bekliyoruz.” diye konuştu.

“ABD’NİN GOLF GELİRİ 6 YIL ÖNCE 196 MİLYAR DOLAR”

Ahmet Ağaoğlu, konuşmasının bir bölümünde dudakları uçuklatacak bir rakam vererek, ABD’nin 2005 yılındaki sadece golf ekonomisinden elde ettiği rakamın 196 milyar dolar olduğunu Türkiye’nin ise Antalya ve çevresinde 15 golf sahasıyla birlikte ülke ekonomisine yılda 200 milyon euroya yakın bir katkı yaptıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

“AĞLATARAK UĞURLAMAK İSTİYORUZ”

Golf Federasyonu üyesi aynı zamanda Belek Golf Risort Otelleri ile golf sahalarının koordinatörü Özgür Cinkılıç, şampiyona için tüm hazırlıkların yapıldığını gelecek olan yabancı konuklara mükemmel bir turnuva izlettirip zihinlerinde hiçbir soru işareti kalmadan göndereceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Açıkçası onları ağlatarak uğurlamak istiyoruz. Çünkü bu konuda yeterli kadromuz bize bu performansı yaptıracak güçte ve klasta. Dünya Golf Birliği, Türkiye’ye bu şampiyonayı verdiği için asla pişman olmayacak, memnuniyetini ifade edip bizim bir çok turnuvaya ev sahipliği yapmamızı sağlayacaktır.”

Cinkılıç, 2006 yılında Günay Afrika’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin 20. Olduğunu işaret ederek, şu konuya dikkat çekti:

Haberin Devamı

“Şimdi hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktır. Yaptığımız çalışmanın atağını bu turnuvada sporcularımız ön plana çıkaracaktır. Veriler, Türkiye’nin golfte dünyada ve Avrupa’da en iyi yere geleceğini gösteriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!