Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Kayseri'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Kayseride yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2006 11:44

2007 yılındaki Dünya Yamaç Paraşütü Kupası, Kayseri Ali Dağı'nda yapılacak.

Haberin Devamı

Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Türkiye Koordinatörü Adem Hasgül, yaptığı açıklamada, Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun 2007 yılındaki yarışmanın 26 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Kayseri'de yapılmasını kararlaştırdığını söyledi.

Yarışmanın 2004 yılında da Kayseri'de yapıldığını anımsatan Hasgül, bu yarışmaya 47 ülkeden 120 pilotun katıldığını, Türk pilot Samih Sayır'ın 11. gelerek, tarihimizdeki en iyi dereceyi elde ettiğini belirtti.

Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası yarışmalarının da 28 Eylül-1 Ekim 2006 tarihleri arasında Ali Dağı'nda yapılacağını ifade eden Hasgül, şu bilgileri verdi:

“2004 yılındaki yarışma, yamaç paraşütü yapan herkesin gözünü Kayseri'ye çevirmesini sağlamıştır. Burada yapılan yarışmanın, kupanın 10 yıllık tarihindeki en verimli yarışma olması, Kayseri'nin bu spor için Dünyanın en uygun yerlerinden biri olduğunu kanıtlamıştır. Kayseri Ali Dağı, 1650 metre rakıma sahiptir. Kayseri'nin rakımı ise yaklaşık 1.050 metredir. Ali Dağı'ndan kalkan bir yamaç paraşütü pilotu, kendini yerden 600 metre yüksekte bulacaktır. Ali Dağı'ndan kalkış yapan pilotlar, dağın etrafında bulunan sıcak hava kümelerini kullanarak rahatlıkla yükselebiliyorlar. 2004 yılında Alman pilot Norman Laush, 5.400 metreye kadar çıkmıştı. Ali Dağı'nın çevresinde 120 ile 240 kilometrelik uçuş yapılabilecek bölge bulunuyor. Bu güzergahta bulanan geniş yol ağları, pilotların ihtiyaç durumunda yardım alabilmelerini ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktadır.”

Haberin Devamı

Hasgül, 2007'deki yarışmaya 125 pilotun katılacağını belirterek, “Sınırlamanın sebebi, dünyanın en iyi pilotlarının kendi aralarında rahat şekilde yarışmalarını sağlamaktır. Başvuranların sayısı 125'i geçerse, dünya sıralamasında en iyi durumda bulunan ilk 125 pilot yarışmaya katılacak. Diğer pilotlara, Ön Dünya Kupası veya Test Dünya Kupası gibi yarışmalarda puanlarını artırmalarına olanak sağlanacak” diye konuştu.

Dünya Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAI) 2006 Haziran ayı sonunda hazırlamış olduğu listede, Türkiye'nin, yamaç paraşütü branşında 58 ülke arasında 40. sırada yer aldığını ifade eden Hasgül, 2004'te en iyi Türk pilotunun dünya sıralamasındaki yeri 973 iken, bu yıl ilk defa 63. sırada bir Türk pilotunun sıralamada yerini aldığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hasgül, 2007'deki yarışmada, Türkiye akrobasi şampiyonu Arif Kemal Buhara'nın da bulunduğu özel bir akrobasi ekibinin gösteri yapacağını, “tandem” adı verilen 2 kişilik paraşütlerle vatandaşların ücretsiz uçurulacağını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!