Dünya şampiyonu Rıza Doğan vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonu Rıza Doğan vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 14:13

Dünya Şampiyonu ve olimpiyat ikincisi güreşçi Rıza Doğan, 73 yaşında hayata veda etti. Doğan, yarın Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Ankara'da vefat eden Doğan, yarın Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Ankara'da 1931 yılında dünyaya gelen ve 1949'da güreşe başlayan Rıza Doğan, grekoromen stilde 1958'de Macaristan'da Dünya Şampiyonu, 1956 Melbourne Olimpiyatları'nda ikinci, 1962'de ise ABD'de dünya üçüncüsü olmuştu.

Celal Atik, Yaşar Doğu ve Necati Tokbudak gibi antrenörlerle çalışan Rıza Doğan, özellikle kafakol, tek kol, salto, supleks, bel kündesi ve çırpma tekniklerindeki başarısıyla tanınıyordu.

Rıza Doğan, 1963-1964 yıllarında Japonya'da, 1966'da Güney Kore'de, 1970'de ABD'de, 1972 yılında da Almanya'da antrenörlük yaptı.Türkiye'de de MTA'da, Bolu Güreş Eğitim Merkezi'nde ve çeşitli yıllarda milli takımda da antrenör olarak görev aldı.

Rıza Doğan için yarın Güreş Federasyonu ve Yaşar Doğu Spor Salonu önünde saygı duruşu yapılacak. Doğan, Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka'daki Türk Güreş Vakfı'nın anıt mezarına defnedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!