Dünya Şampiyonu basının karşısına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Şampiyonu basının karşısına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 12:55

4. Serbest Dinamik ve Küp Apnea Dünya Şampiyonası'ndan birincilikle dönen başarılı dalışcı Cenk Devrim Ulusoy, kazandığı madalyadan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

İtalya'nın Bari kentinde gerçekleştirilen 4. Serbest Dinamik ve Küp Apnea Dünya Şampiyonası'nda küp apnea kategorisini elde ettiği 145 metrelik derece ile birinci tamamlayan Cenk Devrim Ulusoy, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'te bulunan tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Sponsoru olan Akçansa Çimento ve Ticaret AŞ.'nun Genel Müdürü Mehmet Göçmen ile medya mensuplarının karşısına geçen Ulusoy, 145 metrelik derecesiyle şampiyon olduğu küp apnea kategorisinde dünya rekorunun da yine kendisine ait olduğunu kaydederek, “Bu kategori, denizin 10 metre altında tek nefesle en uzun mesafede yüzme olarak yapılıyor. Hava şartları nedeniyle kendi rekorumun çok altında bir dereceyle şampiyon oldum. Antrenmanlarda 170 metre yapıyordum. Ama elde ettiğim başarıdan dolayı da çok mutluyum” dedi.

Küp apnea kategorisini serbest dalışın en zorlu branşı olarak nitelendiren Ulusoy, “Serbest dalışta bir çok sporcunun hedeflediği noktaya ulaştım. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası ayaklarından biri de İstanbul'da gerçekleştirilecek. Ben başka branşlarda da başarılı olmayı hedefliyorum” diye konuştu.

Ayrıca, ciğerinin normal bir insana göre 3 kat daha büyük olduğunu anlatan Ulusoy, günlük çalışma programına göre de en az 7 kilometre yüzüp, koşu, bisiklet ve yoga yaptığını ifade etti.

Akçansa Çimento ve Ticaret AŞ. Genel Müdürü Mehmet Göçmen ise şirket olarak böyle bir başarıya katkı sağlamaktan dolayı büyük gurur yaşadıklarını belirterek, Cenk Devrim Ulusoy'u 2,5 yıldır şirket olarak
desteklediklerini dile getirdi.

Toplantının ardından Cenk Devrim Ulusoy, tesis havuzunda yüzerek basın mensuplarına poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!