Dünya şampiyonluğu için destek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonluğu için destek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 10:57

Vücut geliştirme yarışmalarında çeşitli dereceleri bulunan Diyarbakırlı sporcu Davut Solmaz, hedefi olan dünya şampiyonluğuna ulaşabilmek için sponsor arayışında.

Yaklaşık 14 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşan milli sporcu Solmaz,  yaptığı açıklamada, yarışmalara hazırlanırken maliyetin yüksek olmasından yakındı. Solmaz (36), vücut geliştirme sporunun kolay olmadığını, bu sporu yapmaya karar verdikten sonra yaklaşık 5 yıllık bir çalışma sonucunda istenilen formun elde edildiğini söyledi.

Yaklaşık 14 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraştığını, uzun uğraşlar sonucunda girdiği yarışmalarda çeşitli dereceler aldığını aktaran Solmaz, 2008 yılında Türkiye üçüncüsü, 2009 yılında Türkiye şampiyonu, bu yıl da hem Türkiye şampiyonu olduğunu hem de Avrupa'da yapılan yarışmaya katılma hakkı elde ettiğini bildirdi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 20-23 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılan Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ettiğini kaydeden Solmaz, büyük erkekler klasik vücut geliştirme dalında Avrupa üçüncüsü olduğunu, şampiyonaya katılan 27 Ülke arasında da takım halinde büyük başarıya imza atarak Avrupa üçüncüsü olduklarını vurguladı.

Çocukluğundan bu yana vücut geliştirme sporuna ilgisinin olduğunu ifade eden Solmaz, şöyle dedi:
“Çocukken zayıftım. Kilo almak ve kaslı bir vücuda sahip olmak için spora başladım. Sonra vücut geliştirmeye merak saldım. Çalıştığım salonda kaslarım geliştikçe, bu sporu daha çok sevmeye başladım. Kendi sağlığım için bu sporu yapıyorum. Beslenmemize dikkat ediyoruz. Bu spor sayesinde vücut ve bağışıklık sistemi güçleniyor. Hastalıklara karşı direnç kazanıyoruz. Diyet ve sporla bu vücuda sahip oluyoruz. Ayrıca, protein tozları kullanıyoruz. Bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Kullanılması gereken ürünler bellidir.”

Solmaz, Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu'na bağlı milli sporcu olduğunu, yarışmalara kendi imkanları ile hazırlandığını anlatarak, yarışmaya hazırlanmaları için almaları gereken protein tozlarının çok pahalı olduğunu, maddi yönden bunları almaya gücünün yetmediğini aktardı.

Yarışmalara iyi hazırlanabilmek için sponsor desteğine ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydeden Solmaz, bağlı oldukları federasyonun ancak yarışmacıları yarışmalara götürebildiğini, çünkü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün verdiği bütçenin çok kısıtlı olduğunu dile getirdi.

Federasyonun sporculara yarışmalara hazırlanırken destek veremediğini anlatan Solmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir yarışma için en az 4 ay boyunca hazırlanıyoruz. Her bir yarışmanın maliyeti yaklaşık 15 bin liradır. İlaçlar ithal olduğu için çok pahalı. Bu spor için ilaç ve beslenme çok önemli. Beslenmede yağ, şeker ve hamurlu gıdalardan uzak duruyoruz. Daha çok hayvani ve protein ağırlıklı ürünlerle besleniyoruz. Geçen ay Bulgaristan'daki yarışmada derece aldım. Şimdi dinleniyorum. Sonra yine yarışmalara hazırlanmaya başlayacağım. Avrupa ve dünya şampiyonluğu için hazırlanacağım. Hedefim Avrupa ve dünyada en iyi dereceyi yapmak. Ancak destek sıkıntısı çekiyoruz. Bunun için sponsor desteği bekliyorum. Daha iyi dereceler elde etmek için buna ihtiyacım var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!