Dünya şampiyonasının son ayağı Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonasının son ayağı Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 09:13

İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Şampiyonası Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun bir ayağı Ankara'da yapılacak.

Haberin Devamı

TVF'den yapılan yazılı açıklamada, elemelerin üçüncü ve son tur karşılaşmalarında I grubunda, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Ukrayna ve Kıbrıs Rum kesiminin yer alacağı bildirildi.

Üçüncü tur karşılaşmalarında, 20 takım, 5 grupta mücadele edecek ve gruplarını ilk sırada tamamlayan 5 ülke ile grup birincilerinin ardından en yüksek puana sahip 2 ülke takımı daha doğrudan 2014 FIVB Bayanlar Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. Ayrıca ev sahibi İtalya, 2013 Avrupa şampiyonu Rusya ile ikincisi Almanya, şampiyonaya doğrudan katılacak.

CEV Avrupa Kıta Elemeleri üçüncü tur karşılaşmalarında, diğer gruplarda yer alan ülkeler ve karşılaşmaları oynayacakları şehirler ise şöyle:

J Grubu (Bakü): Azerbaycan, Sırbistan, İsrail, Estonya
K Grubu (Lodz): Polonya, İspanya, Belçika, İsviçre
L Grubu (Rovinj): Hırvatistan, Hollanda, Fransa, Macaristan
M Grubu (Varna): Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Beyaz Rusya

Erkekler

Erkeklerde ise Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 FIVB Erkekler Dünya Şampiyonası'na katılacak ülkeleri belirleyecek olan CEV Avrupa Kıta Elemeleri'nin üçüncü ve son tur karşılaşmaları da 3-5 Ocak 2014 tarihleri arasında oynanacak.

5 grupta, 20 takımın mücadele edeceği elemelerde, gruplarını ilk sırada tamamlayan 5 ülke ile grup birincilerinin ardından en yüksek puana sahip olan 1 ülke de doğrudan 2014 FIVB Erkekler Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını elde edecek. Ev sahibi Polonya, 2013 Avrupa Şampiyonu Rusya ve ikinci olan İtalya şampiyonaya doğrudan katılacak.

A Milli Erkek Takımı da K grubunda, Almanya, Estonya ve Hırvatistan ile mücadele edecek. Milliler karşılaşmalarını Almanya'nın Ludwigsburg kentinde oynayacak. CEV Avrupa Kıta Elemeleri üçüncü tur karşılaşmalarında, diğer gruplarda yer alan ülkeler ve karşılaşmaları oynayacakları şehirler ise şöyle:

I Grubu (Opava): Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hollanda, Güney Kıbrıs
J Grubu (Nis): Sırbistan, Portekiz, Slovenya, Makendonya
L Grubu (Nantes): Fransa, İspanya, Belçika, Belarus
M Grubu (Poprad): Slovakya, Finlandiya, Yunanistan, Ukrayna

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!