Dünya rekortmeni yeniden okul yolunda

Güncelleme Tarihi:

Dünya rekortmeni yeniden okul yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 13:37

Üniversite eğitimini maddi sıkıntı nedeniyle daha önce yarıda bırakmak zorunda kalan dünya serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) yeniden okumaya başladı.

Ulusoy, 16 yıl önce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği Bölümü'nü, üçüncü sınıftayken maddi sıkıntılar nedeniyle yarıda bıraktığını söyledi.

Eğitim hayatına uzun süre ara verdiğini dile getiren Ulusoy, bu yıl ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun Beden Eğitimi ve Öğretmenliği Bölümü'ne kaydını yaptırarak, öğrencilik yıllarına geri döndüğünü belirtti.

Yüzme sporuna başladığından beri, beden eğitimi bölümünde eğitim hayatına devam etmeyi istediğini ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:
“Sonuçta yaptığın sporun bilimselliğini alabilmek en güzelidir. Bir üniversite ve o üniversitede sevdiğim bölümü bitirebilmek hep içimde ukde kalmıştı. Ben de dünya ve Avrupa şampiyonluklarından sonra, bu işin ileride eğitimini vereceksem, bu eğitimi en iyi yerden almalıyım diye düşündüm. İyi eğitebilmek için, iyi eğitim almak gerekiyor. Buraya gelirken, dışarıdaki yaşantımı orada bırakıp, öğrenci olarak geldim. Burada geçireceğim her saniyeden zevk alarak mezun olmayı istiyorum. Tabii ki benim için en önemli şey akademik kariyer. Umarım hem üniversitede bu kariyerimi sağlayabilirim, hem de ileride burada daha sağlam ve ülkemiz için daha parlak sporcular yetiştirebiliriz.”

SINIF ARKADAŞLARINA ÖRNEK OLMAK İSTİYOR

ÇOMÜ'de birlikte eğitim aldığı arkadaşlarına örnek olarak, onların da ileride kendisi gibi Türkiye'yi dünya çapında temsil edecek sporcular olmalarını istediğini vurgulayan Ulusoy, “Burada önemli olan, benimle birlikte eğitim gören arkadaşlara model olabilmemdir. Bunu da en iyi şekilde yapabilmek için gayret ediyorum. Onlar da gerçekten çok yetenekli ve kuvvetli sporcular. Onlara örnek olarak, vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamak istiyorum.”

Cenk Devrim Ulusoy, normal şartlarda birçok insanın önce üniversite eğitimini aldığını, daha sonra da kariyer yapmaya başladığını ifade ederek, “Bende durum tam tersi oldu. Önce kariyer yaptım, daha sonra üniversite eğitimini almaya başladım. Ama inanın buraya hedefli gelmek çok güzel bir şey. Bölümümü hedefli bir şekilde seçtim ve bitirmek de yine en büyük hedefim” diye konuştu.

Sporu, akademik kariyerle birlikte noktalandırmanın daha anlamlı olduğunu dile getiren Ulusoy, çıtayı en yüksekte bırakmanın, kişiyi hep yüksekte tutacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!