Dünya rekortmeni Avrupa'ya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya rekortmeni Avrupaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 10:02

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. İbrahim Bodur ve Kale Seramik fabrikalarının desteğiyle Güzelyalı köyündeki Kale Resort Hotel'in havuzunda hazırlıklarını sürdüren Ulusoy, 7-12 Ekim tarihlerinde Kanarya Adaları'nda düzenlenecek şampiyonaya eski Avrupa şampiyonu, Avrupa ve dünya rekortmeni statüsüyle gittiğini ve ilk hedefinin bunu korumak olduğunu söyledi.

Günde 2.5 saat mental çalışma yaptığını ve şampiyonaya ruhunu hazırladığını, kuvvetle şekle soktuğunu ifade eden Ulusoy, “İnsan beynen rahat olduğu zaman, ruhen de rahat oluyor ve o derecelerde otomatik olarak yükselişe geçiyor” dedi.

Ulusoy, nefessiz ortamda yapılan derecelerin çok zor elde edildiğini ve bunun için de bedenden çok beynin hazır olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bedenimi hazırlamak için haftanın 3 günü kuvvetli ağırlık çalışması yapıyorum. Her gün Kale Resort Hotel ve deniz platformumuzda antrenmanlarımı sürdürüyorum. Şampiyonada zorlu rakiplerim var. 4 yıldır bu branşta, ne seçmelerde ne de finalde yıkılmıyorum ve hepsinde birinci sırada yer alıyorum. Hedefim öncelikle bunu korumak. Ondan sonra da Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek. Biz bu branşta ciddi anlamda başarılıyız. Türkiye, sporda çok ciddi bir atılım içinde ve sürekli iyi yönde ilerliyor. Türkiye'nin yurt dışındaki en iyi reklamı sanat ve spordur. Destek verildiği zaman da görüyorsunuz çok ciddi olaylar ortaya çıkıyor. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gururlandık. Aynı başarı umarım serbest dalış ile amatör ve profesyonel tüm branşlarda devam eder. Burada ortak olay Türkiye ve bayraktır. Bunu en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyoruz.”

2011 YILINDA YENİ DÜNYA REKORU DENEMESİ

Başarılı sporcu Cenk Devrim Ulusoy, 2010 yılında kendisine, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, İbrahim Bodur ve Kale Seramik'in desteğiyle rekor kırma imkanı tanındığını belirtti.

Ulusoy, yaşadığı sağlık probleminin ardından, dikey dalış dünya rekoru denemesinde başarısızlık yaşadığını anımsatarak, “Rekorlarımızı önümüzdeki yıla sakladık. Kale Grubu bana her şeyi dört dörtlük sağlamış durumda. Tüm ekipmanlarımız hazır ve bedenen de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Gelecek yıl dikey dalışta 2 rekor denemesi yapacağını vurgulayan Ulusoy, denemelerden birinin vefat eden sporcu arkadaşlarından Önder İlhan anısına 21 Haziran'da paletsiz, ikincisini ise paletli olarak Cumhuriyet'in 88. kuruluş yıl dönümünü anısına gerçekleştireceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!