Dünya Kupası'na doğru Brezilya'da eksikler dikkat çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupasına doğru Brezilyada eksikler dikkat çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 20:24

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası finallerine evsahipliği yapacak statlardaki eksiklikler dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

FIFA Dünya Kupası finalleri için inşa edilen statlardan, son olarak Cuiaba kentinin batısındaki Arena Pantanal ile turnuvanın açılış maçının yapılacağı Sao Paulo'nun Itaquerao Stadı, Brezilya Ligi'nde oynanan karşılaşmalarla ilk kez görücüye çıktı.

FIFA yetkililerinin de gözlemde bulunduğu karşılaşmalarda, inşaatları tam olarak bitirilemeyen bu statların, Dünya Kupası'na hazır olup olmadığı test edildi.

Karşılaşmalarda tribünlerin tam kapasite dolu haliyle test edilememesi, koltukların tamamının henüz yerleştirilmemesi, çatıların bitirilememesi ve internet bağlantılarındaki problemler göze çarptı.

Brezilya ile Hırvatistan arasındaki açılış maçının yapılacağı 70 bin kapasiteli Itaquerao Stadı'ndaki Corinthians-Figueirense maçı, yaklaşık 40 bin taraftar tarafından takip edildi. Stat çatısının tamamlanamamış olması, karşılaşma sırasındaki yağışın taraftarları etkilemesine neden oldu. Cuiaba'daki Arena Pantanal'da oynanan Atletico Mineiro-Santos karşılaşmasının sonlarında ise bir taraftarın, Santos'un performansından memnun olmadığı için sahaya girmesiyle güvenlik anlamındaki eksikler de ortaya çıktı.

Diğer yandan, ülkede Dünya Kupası için yapılan altyapı çalışmalarının da planlanandan geride olduğu, özellikle stat çevresindeki ulaşım yollarının yeterli olmadığı gözlemlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!