Dünya Kupası’na gideceğiz

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası’na gideceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:00

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grubu’nda, geride kalan 6 maç sonunda 8 puanla 3. sırada yer almalarının ’her şeyin bittiği’ anlamına gelmediğini belirterek, "Son nefese kadar kimse ümidini kesmesin, Dünya Kupası’na gideceğimize yüzde yüz inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Dün Fransa’nın Lyon kentinde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendiren Terim, grupta son oynadığımız ve kaybettiğimiz İspanya maçlarında rakipten daha çok gol pozisyonuna girdiğimizi vurgulayarak, "Oyuncularımdan, son saniye de olsa kazanmaları için uğraşmalarını istedim. Onlar da benim felsefemi yansıttılar" ifadesini kullandı. Grupta bundan sonra oynayacakları 4 maçı da kazanabileceklerini öne süren Terim, Türk Milli Takımı’nın sempatik ve iyi oynayan bir takım olarak hatırlandığını savundu.

Ben hep transferin gözdesi oldum

Fatih Terim,
Galatasaray’a transfer olacağı söylentileri için de, "Ben hep transferin gözdesi oldum. Milli takım kampları bu işlerin konuşulacağı yerler değil. Oyuncularımdan transferi düşünmemelerini istiyorum. Buna önce benim uymam lazım. G.Saray’dan böyle bir teklif varsa eğer bu benim için gurur vericidir" dedi. Bülent Korkmaz’ın G.Saray’dan ayrılmasına da değinen Terim, "Bülent, tecrübelendiğinde tekrar döner. Burası onun yuvası, daha güzel şeyler başarabilir" dedi.

Ligin erken başlaması ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Terim, milli maçlara daha iyi hazırlanmak için bunun gerekli olduğunu savundu ve bu durumun Avrupa’da ön eleme maçları oynayacak Türk takımlarının yararına olacağını söyledi.

A Milli Takım Fransa önünde

A Milli Futbol Takımı, bugün özel maçta Fransa ile karşılaşacak. Lyon kentindeki Gerland Stadı’nda oynanacak ve TSİ 22.00’da başlayacak maçı, Almanya’dan Manuel Grafe-Felix Zwayer-Markus Hacker hakem üçlüsü yönetecek. Karşılaşma, TRT-1’den naklen yayınlanacak

HAKEM:Manuel Grafe

Haberin Devamı

STAT:Gerland

SAAT:22.00

TV:TRT-1

FRANSA

Mandanda Escude Fanni Squillaci Evra Vieira Diarra Ribery Anelka  Benzema Remy

TÜRKiYE

V.Demirel Sabri G.Zan Eren H.Balta M.Topal Nuri Mevlüt Arda Tuncay Semih

Domenech çekiniyor

FRANSA Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Raymond Domenech, bugün Lyon’da karşılaşacakları ay yıldızlı ekibimizden çekindiğini belirterek, "Türk Mili Takımı’nın son Avrupa Şampiyonası’nda neler yapabileceklerini hep birlikte gördük" dedi. Domenech, geçtiğimiz salı günü Saint-Etienne kentinde oynadıkları Nijerya maçında bazı taraftarların ırkçı tezahürat yapmaları konusunda da "Seyircilerin kötü oyun karşısında ıslıklamaları, iyi oyun karşısında alkışlamaları normal, ancak bazı oyunculara yönelik ırkçı hakaretler kesinlikle kabul edilemez" yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!