"Dünya Kupası hedeflerimiz arasında değil"

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası hedeflerimiz arasında değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 12:08

Güreş Milli Takımları, Londra Olimpiyatları için verdiği vize mücadelesi ve katıldığı uluslararası turnuvalardan sonra yorgun düştü. Milli Takım artık uluslararası turnuvalara daha genç bir takımla gitmeyi tercih ediyor.

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA), 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve katılması zorunlu olan “Dünya Kupası” müsabakalarının ilk etabında yer alan Serbest Güreş Milli Takımı beklenen başarıyı gösteremedi. Azerbaycan'da 12-13 Mayıs'ta yapılan Serbest Güreş Dünya Kupası'nda 7. olan Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz, motivasyon eksikliğinden yakındı.

Topuz, “Daha önceleri bu tür dünya kupası müsabakalarına dünyada ilk 6'ya giren ülkeleri çağırıyorlardı, şimdi ise ilk 10 ülkeyi davet ettiler. Biz olimpiyatlar için vize mücadelesi yaparken ve olimpiyatlara yoğunlaşmışken son anda bu kupaya katılacağımız söylendi. Elbette iyi netice almak isterdik. Ancak, bu kupa için takım olarak motivasyonu sağlayamadık. Ayrıca üniversitede okuyan bir çok sporcumuzu sınavlarından dolayı götüremedik. Şampiyonanın beni sevindiren tarafı olimpiyatlara gidecek olan sporcularımız iyi bir performans göstermesi” dedi.

18-20 Mayıs'ta Rusya'nın Saransk şehrinde yapılacak olan Grekoromen Dünya Kapası'na katılacak olan Grekoromen Milli Takımı da programın yoğunluğundan şikayetçi. Turnuvaya katılmak için 17 Mayıs Perşembe günü bu ülkeye hareket edeceklerini belirten Teknik Direktör Mehmet Akif Pirim, şampiyonanın hedefleri dışında bulunduğunu söyledi.

Asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu ve bu konuda da hedefledikleri başarıyı göstererek Türkiye'yi, olimpiyatlarda 7 sıkletin 7'sinde de temsil etme hakkını elde ettiklerini vurgulayan Pirim, mecburiyetten dolayı bu şampiyonaya katıldıklarını bildirdi.

PİRİM: MECBURİYETTEN DÜNYA KUPASI'NA GİDİYORUZ

Pirim, “Bu dönem sporcular çok yoğun bir turnuva programı ile karşılaştı ve yorgun düştü. Bu şampiyona bizim hedeflerimiz arasında yer almıyor. Selçuk Çebi normalde 74 kiloda güreşiyor, Rusya'da 84 kiloda güreşecek. 84 kiloda güreşen Nazmi Avluca ise şampiyonaya katılmayacak. Yine de başarılı olmak için mücadele edeceğiz. Bizim için hazırlık maçı veya antrenman gibi olacak. FILA'nın programında olduğu için ve ilk 10 içinde yer aldığımız için katılmak zorundayız. Mecburiyetten gideceğiz” diye konuştu.

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda şu sporcular buluyor:
55 kiloda Ayhan Karakuş-Fatih Üçüncü, 60 kiloda Rahman Bilici-Mustafa Sağlam, 66 kiloda Atakan Yüksel-Vasıf Arzumov, 74 kiloda Şeref Tüfenk-Osman Köse, 84 kiloda Selçuk Çebi-Ahmet Yıldırım, 96 kiloda Cenk İldem-Ahmet Taçyıldız ve 120 kiloda ise Rıza Kayaalp-Hamdi Eraslankılıç.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!