Dünya Kupası gibi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası gibi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 06, 2007 10:24

Brezilya-Portekiz, Fransa-Arjantin, İngiltere-İspanya arasındaki özel karşılaşmalar nefesleri kesecek. Ay yıldızlı ekibimizin rakibi ise deplasmanda Gürcistan.

Haberin Devamı

FUTBOLDA Avrupa kupaları öncesi son boş hafta içi olan bugün ve yarın milli takımlar boş durmayarak, hazırlık karşılaşmaları yapacak. İddaa programının da kalbini oluşturacak bu maçlarda birbirinden güçlü ekipler her türlü sonuca açık mücadelelere çıkacak. Brezilya, Dünya Kupası yarı finalisti Portekiz ile karşılaşırken, Almanya 2006'nın finalisti Fransa, kupaya yarı finalde veda eden Arjantin'le, Avrupa'nın iki devi İngiltere ile İspanya da birbirleriyle oynayarak, son durumlarını en ciddi provalarda görme fırsatına sahip olacaklar. Bu maçlarla ilgili takımların son durumlarını sayfalarımızda bulabileceksiniz.

Türkiye favori

Türk Milli Takımı'nın ise, Euro 2008 grubunda Yunanistan ve Norveç önünde vereceği kritik sınavlar öncesi rakibi deplasmanda Gürcistan. Ay yıldızlılar, Dünya Kupası Elemeleri'nde aynı grupta yer aldığımız ve Tiflis'te 5-2 yendiğimiz Gürcüler karşısında bir kez daha sahaya favori olarak çıkıyor. Bunların dışında dünyanın dört bir yanından hazırlık karşılaşmaları da İddaa programında önemli yer tutuyor. Lig maçlarını tercih eden İddaaseverler içinse, İngiltere alt ligleri ve Türkiye 2., 3. ligleri iyi bir alternatif sunuyor.

Gerek hazırlık gerekse lig maçları için en doÄŸru yorum, bilgi ve tahminler her zaman olduÄŸu gibi ekimizle birlikte elinizin altında olacak. Tüm Ä°ddaacılara kazançlı bir hafta diliyoruz.       Â

SADİ KEMAL YAŞAR: Appiah'lı Gana Afrika'nın kralı

124 NÄ°JERYA-GANA 2

BANKO KUPON
214 Yalova-E.Şekerspor 2 1.50
222 Gürcistan-Türkiye 2 1.50
223 Malta-Avusturya 2 1.35
241 San Marino-İrlanda 2 1.02
245 Parana-Cobreloa 1 1.30
Toplam Oran: 4.02

NORMAL KUPON
111 Letonya-Bulgaristan 2 1.60
112 G.Kıbrıs-Macaristan -2.5 1.80
113 Litvanya-Mali 10 1.42
233 Slovenya-Estonya 1 1.60
234 Andorra-Ermenistan 2 1.45
Toplam Oran: 9.48

BOMBA KUPON
116 Rotherham-Swansea 2 2.20
123 K.İrlanda-Galler 1 2.20
215 İsrail-Ukrayna 0 3.00
224 Mısır-İsveç 2 2.10
225 Togo-Kamerun 2 2.10
Toplam Oran: 64.03

ALT-ÃœST KUPONU
122 Avustralya-Danimarka +2.5 1.90
125 Brezilya-Portekiz -2.5 1.75
235 Hollanda-Rusya -2.5 1.70
Toplam Oran: 5.65

Haberin Devamı

Appiah'lı kadrosuyla iyi futbol oynayan Gana'nın bir hazırlık maçı olsa da Odenwinge'li Nijerya karşısında daha ağır basacağını ve kazanacağını düşünüyorum. (2.50)

126 YUNANÄ°STAN-G.KORE 0

Otto Rehagel yönetiminde savunmaya dönük bir futbol anlayışını benimsediği için çok eleştirilen Yunanistan, Güney Kore karşısında da alışkın olduğu sistemin dışına çıkmaz ve beraberliğe oynar. (3.00)

222 GÃœRCÄ°STAN-TÃœRKÄ°YE 2

Fatih Terim yönetiminde her maçta oynadığı futbolun üstüne bir şeyler koyan A Milli Takımımızın, bu karşılaşmada zayıf rakibini deplasmanda oynasa bile kolay geçeceği kanısındayım. (1.50)

231 ALMANYA-İSVİÇRE 0

Almanya, futbol anlayışı olarak yaratıcılıktan çok disiplini ön plana çıkaran bir futbol oynuyor. Ancak Panzerler bu kez, kendileri gibi disiplinli futbolu seven bir ekip olan İsviçre ile oynayacaklar. Bu maçtan beraberlik çıkabilir. (3.60)

244 FRANSA-ARJANTÄ°N 2

Belki de hazırlık maçlarının en zevklisi olmaya aday bu mücadeleden hücuma dönük futbol anlayışını, kadro kalitesi ve yıldızları ile birleştiren Tangocular galip ayrılır diye düşünüyorum. (2.90)

Toplam Oran: 117.45

OZAN ERMİŞ: BULGARLAR BÜYÜK ÇIKIŞTA

HAFTANIN KUPONU
111 Letonya-Bulgaristan 2 1.60
114 Oldham-Blackpool 1 1.75
213 Oyak Renault-İnegöl 2 1.70
231 Almanya-İsviçre -2.5 1.90
311 Bucaspor-Fethiye 1 1.20
Toplam Oran: 10.85

MİLLİ takımlar arasındaki hazırlık karşılaşmalarında tercih yapmakta zorlanan İddaacılara tavsiyem Bulgaristan olacak. Amerika 94 Dünya Kupası'nda yarı final oynadıktan sonra tepe taklak giden Komşumuz, nihayet toparlandı. Futbolculuk kariyerinde adını hem Bulgar tarihine hem de Barcelona kulübüne altın harflerle yazdıran Stoichkov hırslı kişiliğini milli takıma da yansıttı. Son dönemde Tottenhamlı Berbatov ve Juventus'da oynayan Bojinov gibi golcüler çıkarmayı başaran Bulgaristan yeniden çıkışa geçti. Euro 2008 elemelerinde Hollanda ve Romanya ile berabere kalan, Slovenya'yı rahat geçen Komşu, Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen turnuvada Letonya'yı da yener.

Almanya'nın oranı düşük

Avrupa'da iki güçlü ekibi karşı karşıya getiren mücadelelerden biri de Almanya ile İsviçre arasında. Almanya'nın Düsseldorf kentinde kozlarını paylaşacak iki takımdan ev sahibi Panzerler için belirlenen oran anormal derecede düşük. Tamam, Almanlar sahalarında favori ama İsviçre de mağlup edilmesine 1.40 verilecek bir takım değil. Sürpriz arayanlar '02' çifte şansı deneyerek, 2.25 gibi muazzam bir oran yakalayabilirler. Benim tavsiyem, İsviçre'nin çok iyi savunma yapan bir takım olduğunu düşünerek, 'alt' seçeneğini tercih etmek. Bunun bile 1.90 gibi yüksek oranı var ve böylece Almanya'nın 1-0 ya da 2-0 gibi galibiyetlerini de garanti altına alıyorsunuz.

Milli maçlar dışında pek de zengin olmayan programın diğer göze batan takımları ise, İngiltere 1. Ligi lideri Oldham, zayıf rakibi Oyak Renault'ya konuk olacak İnegölspor ve sahasında ağırlayacağı Fethiyespor önünde kesin favori olan Bucaspor.

UMUT KARAAHMETOĞLU: İnegöl Oyak'ı rahat geçer

211 GÜNGÖREN BLD.-EYÜP: 2

Sezon sonunda play-off oynamak için büyük bir avantaj yakalayan Eyüpspor, Klasman Grubu'nun ilk maçında bunu ne kadar istediğini göstermeli. Bunun için tüm gücünü sahaya yansıtıp bu önemli deplasmandan 3 puan çıkarmak isteyecek olan Eyüpspor'a güvenebiliriz. (2.10)

213 OYAK RENAULT-İNEGÖL: 2

Matematiksel olarak Oyak Renault'nun en azından ligde kalma şansı olsa da bunu başacak gücü olup olmadığı tartışılır. Grupta 13 puanla dibe demir atan Oyak, evinde oynamasına rağmen play-off şansı süren İnegöl karşısında tutunamaz. (1.70)

253 ABD-MEKSÄ°KA: 1

Efsane oyunculardan Hugo Sanchez'in teknik direktörlüğünü üstlendiği Meksika iyi bir kadroya sahip. Ama son yıllarda gündeme gelmeye başlayan Amerika'daki futbol atağını görmezden gelemeyiz. Seneye Beckham'ın da da top koşturacağı Major Lig'in kalitesi milli takıma da yansır ve ABD bu maçtan galip ayrılır. (2.40)

312 MARMARÄ°S BLD-MERSÄ°N Ä°.Y: 1

2. Klasman Grubu'nun en önemli karşılaşması olan bu maçta ev sahibi ekibe güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sahasında oynadığı maçlarda hiç yenilgi tatmayan Marmaris Belediye, liderlik koltuğuna oturmak için kazanacaktır. (1.90)

313 NAZÄ°LLÄ° BLD-MUÄžLASPOR: 0

Nazilli Belediye evinde kötü sonuçlar alan bir takım. Sahasında oynadğı maçların sadece 3'ünden 3 puan çıkarmayı başarabilen Nazilli, Muğla'nın deplasmanda sevinmesine izin vermez, ama kendisi de sevinemez. Tam bir beraberlik maçı. (3.30)

Toplam Oran: 53.72

TÜM KADROLAR NESİNE.COM’DA

Sayfamızda yer alan ülkelerin kadrolarının yanısıra hafta içerisinde hazırlık maçı oynayacak olan diğer birçok takımın aday kadrosunu ve karşılaşmalara doğru son dakika gelişmelerini www.nesine.com‘da bulabilirsiniz.

HOLLANDA

Kaleciler: Henk Timmer (Feyenoord) , Maarten Stekelenburg (Ajax).

Defans: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Jan Kromkamp (PSV), Joris Mathijsen (Hamburg).

Ortasaha: Nigel de Jong (Hamburg), Denny Landzaat (Wigan), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Clarence Seedorf (Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburg).

Haberin Devamı

Forvet: Ryan Babel (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Not: Urby Emanuelson, John Heitinga, Ibrahim Afellay, Khalid Boulahrouz, Andre Ooijer, Arjen Robben, Robin van Persie ve Van der Sar sakat.

ÇEK CUMHURİYETİ

Kaleciler: Jaromir Blazek (Sparta Prag), Petr Cech (Chelsea).

Defans: Marek Jankulovski (Milan), Martin Jiranek, Radoslav Kovac (Spartak Moskova), David Rozehnal (PSG), Tomas Ujfalusi (Fiorentina).

Ortasaha: Tomas Galasek (Nürnberg), Marek Matejovski (Mlada Boleslav), Jaroslav Plasil (Monaco), Jan Polak (Nürnberg), Tomas Rosicky (Arsenal), Libor Sionko (G.Rangers).

Forvet: Milan Baros (Lyon), Marek Kulie (Mlada Boleslav), David Lafata (Jablonec), Jan Koller (Monaco).

DANÄ°MARKA

Kaleciler: Thomas Sorensen (Aston Villa), Jesper Christiansen (Kopenhag).

Defans: Brian Priske (Club Bruges), Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Kopenhag), Michael Gravgaard (Kopenhag), Niclas Jensen (Kopenhag), Per Kroeldrup (Fiorentina).

Ortasaha: Christian Poulsen (Sevilla), Claus Jensen (Fulham), Daniel Jensen (Werder Bremen), Dennis Rommedahl (Charlton), Rasmus Wuertz (AaB), Thomas Kahlenberg (Auxerre).

Forvet: Jesper Gronkjaer (Kopenhag), Jon Dahl Tomasson (Villarreal), Martin Jorgensen (Fiorentina), Morten Nordstrand (Nordsjaelland), Nicklas Bendtner (Birmingham).

Haberin Devamı

BULGARÄ°STAN

Kaleciler: Georgi Petkov (Levski Sofia), Dimitar Ivankov (Kayserispor).

Defans: Radostin Kishishev (Charlton), Stanislav Angelov, Elin Topuzakov, Igor Tomasic, Lucio Wagner (Levski Sofya), Valentin Iliev, Aleksandar Tunchev (CSKA Sofia), Petar Zanev (Litex Lovech).

Ortasaha: Blagoy Georgiev (Kızılyıldız), Chavdar Yankov (Hannover), Marian Hristov (Wolfsburg), Georgi Peev (Amkar), Hristo Yovov, Dimitar Telkiyski (Levski Sofya), Zdravko Lazarov (Kayseri Erciyesspor).

Forvet: Dimitar Berbatov (Tottenham), Svetoslav Todorov (Portsmouth), Valeri Bojinov (Juventus), Zoran Jankovic (Dalian Shide), Tsvetan Genkov (Lokomotiv Sofya).

Ä°RLANDA

Kaleciler: Wayne Henderson (Brighton), Nick Colgan (Barnsley), Darren Randolph (Charlton).

Defans: Steve Finnan (Liverpool), Ian Harte (Levante), Paul McShane (West Bromwich Albion), Richard Dunne (Manchester City), Stephen Carr (Newcastle), John O'Shea (Manchester United).

Ortasaha: Jonathan Douglas (Leeds), Lee Carsley (Everton), Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Newcastle), Kevin Kilbane (Wigan), Stephen Ireland (Manchester City), Darron Gibson (Antwerp), Alan Quinn (Sheffield United), Stephen Quinn (Sheffield United), Stephen Hunt (Reading).

Forvet: Robbie Keane (Tottenham), Andy Keogh (Wolverhampton), Anthony Stokes (Sunderland), Stephen Elliott (Sunderland), Shane Long (Reading).

Haberin Devamı

GALLER

Kaleciler: Paul Jones (Queens Park Rangers), Lewis Price (Ipswich), Darren Ward (Sunderland).

Defans: Gareth Bale (Southampton), Danny Collins (Sunderland), Richard Duffy (Swansea), Steve Evans (Wrexham), Craig Morgan (Peterborough), Lewin Nyatanga (Derby), Sam Ricketts (Hull), Ryan Valentine (Wrexham).

Ortasaha: Simon Davies (Fulham), Carl Fletcher (Crystal Palace), Jason Koumas (West Bromwich Albion), Joe Ledley (Cardiff), Carl Robinson (Norwich), David Vaughan (Crewe), Paul Parry (Cardiff).

Forvet: Ryan Giggs (Manchester United), Craig Bellamy (Liverpool), Jermaine Easter (Wycombe), David Cotterill (Wigan), Craig Davies (Wolves), Chris Llewelyn (Wrexham).

Not: Ryan Giggs riske edilmeyecek.

ROMANYA

Kaleciler: Bogdan Lobont (Dinamo Bükreş), Danut Dumitru Coman (Rapid Bükreş).

Defans: Cosmin Contra (Getafe), Petre Marin (Steaua Bükreş), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Dorin Goian (Steaua Bükreş), Cristian Chivu (Roma), Sorin Ghionea (Steaua Bükreş), Razvan Rat (Shakhtar Donetsk), Stefan Radu (Dinamo Bükreş).

Ortasaha: Florentin Petre (CSKA Sofya), Banel Nicolita (Steaua Bucuresti), Razvan Cocis (Sheriff Tiraspol), Mihaita Plesan (Politehnica Timisoara), Paul Codrea (Siena), Ovidiu Petre (Steaua Bükreş), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Adrian Cristea (Dinamo Bükreş).

Haberin Devamı

Forvet: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Shakhtar Donetsk), Mugurel Buga (Rapid Bükreş), Ionut Mazilu (Rapid Bükreş).

Ä°SRAÄ°L

Kaleciler: Dudu Awat (Deportivo), Shavit Elimelech (Hapoel Tel-Aviv).

Defans: Tal Ben Haim (Bolton), Dekel Keinan (Maccabi Haifa), Arik Benado, Shimon Gershon, Robi Gafni, Yoav Ziv, Tomer Ben Yossef (Beitar Jerusalem), Klemi Saban (Steaua Bükreş), Yuval Shpungin (Maccabi Tel-Aviv).

Ortasaha: Yossi Benayoun (West Ham United), Walid Badir, Salim Toamah (Hapoel Tel-Aviv), Michael Zandberg, Gal Alberman, Amit Ben Shushan (Beitar Jerusalem), Lior Refaelov (Maccabi Haifa), Pini Balili (Sivasspor).

Forvet: Yaniv Katan (Maccabi Haifa), Omer Golan (Maccabi Petach-Tikva), Ben Sahar (Chelsea).

ÜÇÜ BİR ARADA

Milli takımların hafta arası oynayacakları hazırlık karşılaşmaları içinde üç tanesi ön plana çıkıyor: Brezilya-Portekiz, Fransa-Arjantin ve İngiltere-İspanya.

YOĞUN bir özel maç trafiğine sahne olacak hafta içi programında bazı karşılaşmalar diğerlerine oranla hemen ilk bakışta dikkat çekiyor. Dünya futbolunun devlerini karşı karşıya getirecek Brezilya-Portekiz, Fransa-Arjantin ve İngiltere-İspanya mücadelelerinin sonuçları şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.

Ronaldinho yok

BÜLENT ÇALTI'NIN ŞANS KUPONU
111 Letonya-Bulgaristan 0 3.20
125 Brezilya-Portekiz 1 1.65
126 Yunanistan-G.Kore 1 1.90
222 Gürcistan-Türkiye 10 2.02
231 Almanya-İsviçre 1 1.45
Toplam Oran: 29.38Â

Ali SIRMABIYIK'IN ALTIN KUPONU
122 Avustralya-Danimarka 2 2.20
126 Yunanistan-Güney Kore 1 1.90
236 Polonya-Slovakya 0 3.00
244 Fransa-Arjantin 1 2.00
253 ABD-Meksika 1 2.40
Toplam Oran: 60.19

Dünya Kupası'nda yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından takımı genç teknik adam Dunga'ya emanet eden Brezilya'da, ünlü yıldız Ronaldinho sakatlığı nedeniyle yok. Portekiz ile İngiltere'de, Arsenal'in Emirates Stadı'nda karşılaşacak Sambacıların şu onbirle sahaya çıkması bekleniyor: Julio Cesar- Daniel Alves, Lucio, Juan, Gilberto- Gilberto Silva, Dudu, Elano, Kaka- Fred, Adriano.

'Avrupa'nın Brezilya'sı olarak değerlendirilen Portekiz'in olası onbiri ise; Ricardo- Marco Caneira, Jorge Andrade, Ricardo Carvalho, Miguel- Deco, Armando Petit, Raul Meireles, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa- Helder Postiga şeklinde.

Cansimidi Anelka

Paris'te Arjantin'i konuk edecek Fransa'nın aday kadrosunda en dikkate değer nokta teknik direktör Raymond Domenech'in, Fenerbahçe forması giyerken yüzüne bile bakmadığı Nicolas Anelka'ya, Bolton'a transfer olduktan sonra dört elle sarılması. Sarı lacivertlilerin eski golcüsünün de yer aldığı Horozların 22 kişilik kadrosu şöyle:

Kaleciler: Gregory Coupet (Lyon), Mickael Landreau (PSG). Defans: Eric Abidal (Lyon), Francois Clerc (Lyon), Julien Escude (Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Gael Givet (Monaco), Philippe Mexes (Roma), Willy Sagnol (Bayern Münih), Sebastien Squilacci (Monaco), Lilian Thuram (Barcelona). Orta saha: Claude Makelele (Chelsea), Rio Mavuba (Bordeaux), Jeremy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter), Sidney Govou (Lyon), Florent Malouda (Lyon), Franck Ribery (Marsilya). Forvet: Nicolas Anelka (Bolton), Djibril Cisse (Marsilya), Thierry Henry (Arsenal), David Trezeguet (Juventus).

Tangocular Ä°spanya'dan

Rakip Arjantin ise tam 14 oyuncusunu La Liga'dan aldığı için tam bir 'İspanya Lig Karması' görünümünde. Tangocuların kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: Roberto Abbondanzieri (Getafe), Leo Franco (Atletico Madrid). Defans: Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Milito (Zaragoza), Nicolas Burdisso (Inter), Javier Zanetti (Inter), Gabriel Heinze (Manchester United), Fabricio Fuentes (Villarreal), Rodolfo Arruabarrena (Villareal). Orta saha: Fernando Gago (Real Madrid), Aldo Duscher (Deportivo), Esteban Cambiasso (Inter), Luis Gonzalez (Porto), Leandro Somoza (Villarreal), Pablo Aimar (Zaragoza), Jonas Gutierrez (Mallorca). Forvet: Javier Saviola (Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Zaragoza), Hernan Crespo (Inter), Lisandro Lopez (Porto).

Avrupa'da haftanın en önemli hazırlık maçlarından biri de İngiltere ile İspanya arasında. Manchester United'ın Old Trafford Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi İngiliz teknik adam Steve McClaren, çok geniş bir kadro oluşturdu. Adalıların aday kadrosu:

Kaleciler: Paul Robinson (Tottenham), Ben Foster (Watford), Chris Kirkland (Wigan). Defans: Gary Neville (Manchester United), Phil Neville (Everton), Rio Ferdinand (Manchester United), Jonathan Woodgate (Middlesbrough), Jamie Carragher (Liverpool), Michael Dawson (Tottenham), Micah Richards (Manchester City). Orta saha: Aaron Lennon (Tottenham), Steven Gerrard (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), Stewart Downing (Middlesbrough), Shaun Wright-Phillips (Chelsea), Scott Parker (Newcastle), Frank Lampard (Chelsea), Gareth Barry (Aston Villa), Joey Barton (Manchester City), Jermaine Jenas (Tottenham), Kieron Dyer (Newcastle). Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham), Andrew Johnson (Everton).

İspanya kadrosu ise şu isimlerden seçilmiş:

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Jose Manuel Reina (Liverpool), Defans: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Joan Capdevila (Deportivo), Angel David Lopez (Celta Vigo), Javi Navarro (Sevilla), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona). Orta saha: Francesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xabi Alonso (Liverpool), David Jimenez Silva (Valencia), David Albelda (Valencia), Xavi Hernandez (Barcelona). Forvet: Fernando Morientes (Valencia), David Villa (Valencia), Miguel Angel Angulo (Valencia), Angel Javier Arizmendi (Deportivo), Fernando Torres (Atletico Madrid).

İsveç'te golcü krizi

HAZIRLIK
maçında Afrika şampiyonu Mısır ile karşılaşacak İsveç'te golcü sıkıntısı yaşanıyor. Interli ünlü forvet Zlatan Ibrahimoviç'in hiçbir sebep göstermeden milli daveti kabul etmemesinin ardından Manchester United'da ikinci baharını yaşayan emektar golcü Henrik Larsson da milli takıma dönmeyi düşünmediğini açıkladı. Bu durumda Vikinglerin Mısır karşısındaki forvetini Kopenhag'dan Marcus Allback, Ajax'dan Werder Bremen'e transfer olan Markus Rosenberg, Fransa'nın Toulouse takımında oynayan Johan Elmander ve Aalborg'dan Rade Prica oluşturacak.

Portakalları sakatlık vurdu

TEKNÄ°K
direktörlüğünü Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yaptığı Rusya ile oynayacak Hollanda Milli Takımı'nda, 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Portakallar'da Ajaxlı iki savunma oyuncusu Urby Emanuelson ve John Heitinga ile birlikte tecrübeli kaleci Edwin van der Sar da forma giyemeyecek. Teknik direktör Marco Van Basten, Manchester United'ın pazar günü Tottenham ile oynadığı

FİKRİ IŞIKLI: ŞEKER GİBİ MAÇ

Flaş transferlerden umduğunu bulamayan Şekerspor, bileğini bükemediği Yalova'yı deplasmanda topa tutar. Polonya, Hırvatistan ve Çekler rakiplerine göre bir adım önde.

232 HIRVATİSTAN-NORVEÇ 1

Euro 2008 Elemeleri'nde büyük bir avantaj yakalayan Hırvatistan, elemelerdeki rakibimiz Norveç'i yenecek güçte. Her ne kadar rakibinin John Carew gibi etkili bir silahı bulunmasına rağmen artık geçiş döneminden dünya futbolunda ekol olma yoluna giden Hırvatlar, taraftarının yüzünü güldürür. (1.65)

236 POLONYA-SLOVAKYA 1

Dünya Kupası'nda evine erken dönmenin şokunu atlatmaya çalışan Polonya, Euro 2008 Elemeleri için hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Göze hoş gelen futbolunu gollerle süsleyen kırmızı beyazlılar, Çek ekolünden gelen Slovakya ile özel bir 90 dakika oynayacak. Birleşik Arap Emirlikleri (5-2) ile Estonya'ya (4-0) hazırlık karşılaşmalarında gol yağdıran Polonya, kapalı kutu konumundaki Slovakya'yı da dize getirir. (2.00)

242 BELÇİKA-ÇEK CUMHURİYETİ 2

Geçen mayısta Milli Takımımız karşısında canlı olarak izlediğimiz Belçika, önemli maçlardan boynu bükük ayrıldı. Buna karşın Karel Brueckner'in başını çektiği Çekler, seri ve hızlı atak oyunuyla dikkat çekti. Bu sene çıkış yapan M.Boleslavlı Matejovsky'yi de aday kadroya davet eden Brueckner, Rosicky, Koller ve Plasil'li ideal kadrosuyla Brüksel'den mutlu ayrılır. (2.00)

316 KEÇİÖRENGÜCÜ-MALTEPE 1

Normal sezonu iyi geçiremeyen Keçiörengücü, hazırlık maçlarında eksiklerinin bir bölümünü tamamladı ve şiddetle puana ihtiyacı var. Zaman zaman sürpriz sonuçlarla dikkat çeken Maltepe ise, inişli çıkışlı bir grafik çıkıyor. Kazanmayı daha çok isteyen ev sahibinin bu maçtan 3 puanı hanesine yazdıracağını düşünüyorum. (2.40)

214 YALOVA-E.ÅžEKER 2

Flaş transferlerle Yükselme Grubu kapısından dönen Etimesgut Şekerspor, bu kez ipleri sıkı tutuyor. Devre arasında da kadrosunu zenginleştiren yeşil beyazlılar, bu yıl bileğini bükemediği Yalovaspor'a deplasmanda patlar. Artık her maçın altın değerinde olduğu bir döneme giren Başkent ekibinin, 'inadım inat' felsefesiyle play-off yolunda kayba tahammülü yok. Yalova'ya oranla daha deneyimli bir takım olan Etimesgut Şekerspor'un, kulübün simgesi olan İnatçı Keçi kimliğini konuşturarak galibiyeti alacağını düşünüyorum.

Bu arada 11 futbolcuyu renklerine bağladıkları imza töreninde demeç veren Başkan Hızır Demir'in sezon başında yaptıkları hatalardan dersler çıkardıklarını ve mutlaka play-off'a kalacaklarını iddia etmesi, E.Şeker'i Yalova'ya karşı bir adım öne çıkarıyor. (1.50)
Toplam Oran: 23.76

TİMUÇİN ERİÇ: ALMAN KALESİ

Dünya üçüncülüğü sonrası, Löw yönetiminde sağlam adımlar atan Panzerler'in ilk hedefi Euro 2008 şampiyonluğu. Gümbür gümbür geliyorlar ve yine futbolun zirvesine oynuyorlar.

214 YALOVA-E.ÅžEKERSPOR - 0

Turkcell Süper Lig, Türk Telekom Lig A, B Kategorisi Yükselme Grubu'nun ardından, Klasman Grupları'nda da heyecan start alıyor. Sezona flaş transferler yaparak başlayan ve A Kategorisi için büyük favori gösterilen Etimesgut Şekerspor'da hesaplar ilk yarıda tutmadı. Kadroda yine büyük değişikliğe giden ve bazı oyuncularıyla yollarını ayıran Ankara Keçileri, bahisseverleri de büyük yanılgı içine sokan takımların başında geldi. Yalovaspor ise mütevazi kadrosunu, Oktay Derelioğlu gibi tecrübeli bir golcüyle takviye etti. İç sahada istikrarlı bir tablo sergilemeyen Yalovaspor ile deplasmanlarda beraberliği daha garanti gören Etimesgut Şekerspor'un kapışmasında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamaz. (3.50)

222 GÃœRCÄ°STAN-TÃœRKÄ°YE - 2

Euro 2008 elemelerinde kasırga gibi esen ay yıldızlı ekibimiz, hayati Yunanistan sınavının provasını Gürcistan ile yapacak. Fatih Terim, bu karşılaşmada milli oyucularını son kez görme fırsatı bulacak. Ne kadar hazırlık maçı olsa da ve her sonuca açık görünse de galibiyete yakın olan taraf biziz. (1.50)

231 ALMANYA-İSVİÇRE - 1

Ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda üçüncülük kürsüsüne çıkan Panzerler, Euro 2008 ve 2010'un şimdiden favorisi olarak gösteriliyor. Genç kadrosuyla büyük bir çıkış içinde olan ve teknik direktör Joachim Löw yönetiminde her geçen gün oynadığı maçlarda aldığı flaş sonuçlarla göz kamaştıran Almanya, İsviçre karşısında da galibiyet zincirine yeni bir halka daha ekler. (1.40)

243 Ä°NGÄ°LTERE-Ä°SPANYA - 1

İki takım da yıllardır istediği başarıyı yakalayamadı. Büyük umutlarla katıldıkları uluslararası turnuvalarda erken havlu atma geleneklerini sürdüren İngiltere ve İspanya'nın kapışmasında bu kez ön plana ev sahibi ekip çıkıyor. McClaren yönetiminde de beklenen çıkışa geçemeyen İngiltere, İspanya önünde şeytanın bacağını kıracaktır. (1.90)

244 FRANSA-ARJANTÄ°N - 1

Dünya Kupası finalisti Fransa, genç yıldızlarıyla yeni bir atılım içinde olan Arjantin karşısında kadro ağırlığıyla favori. Bolton'da formunu bulan Anelka'nın da yer aldığı Fransa, kazanacak güçte. (2.00)

322 ZEYTÄ°NBURNU-KARABÃœK - 1

Lideri ağırlayacak olan Zeytinburnuspor, zirve hesapları yapıyor. Karabük'ün henüz deplasmanda galibiyeti yok ve bu maçtan puan alması da zor. (2.00)

Toplam Oran: 55.86


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!