Dünya Gençler Ralli Şampiyonasının ardından

Güncelleme Tarihi:

Dünya Gençler Ralli Şampiyonasının ardından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 11:34

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'daki ilk sezon tamamlandı.Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Bostancı: "Gelecek yıl için asıl hedefimiz Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde JWRC'de ya da başka bir uluslararası şampiyonada mücadele etmek"

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'daki (JWRC) ilk sezonunu tamamlayan Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı, tecrübe kazanmak için mücadele ettikleri ilk sezonun verimli geçtiğini belirterek, "Gelecek yıl için asıl hedefimiz Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde JWRC'de ya da başka bir uluslararası şampiyonada mücadele etmek" dedi.

Bostancı, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez mücadele ettikleri JWRC'nin 24-27 Ekim tarihlerindeki İspanya Rallisi ile sona erdiğini hatırlattı.

İspanya Rallisi'nin iyi geçtiğini belirten Bostancı, Fransa ve Almanya rallilerinden daha yüksek bir tempoda mücadele ettikleri yarışta toprak zeminde rakipleriyle yarışabildiklerini gördüklerini ifade etti.

JWRC'deki ilk sezonlarını öğrenme senesi olarak değerlendirdiklerini aktaran Bostancı, "İlk sene öğrenilebilecek her şeyi öğrendik. Kaza yaptık, mekanik arızadan yolda kaldık, birden fazla etapta en iyi zamanı yaptık. Yavaş kaldığımız da oldu, hızlı gittiğimiz de oldu. Çok kilometre yaptık ve bütün yarışları gördük" dedi.

Bostancı, Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyonada kendilerine verdiği desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı.Gelecek yıl uluslararası arenada başarı kazanmaya odaklanacaklarını ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:

"Gelecek yıl için asıl hedefimiz Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde JWRC'de ya da başka bir uluslararası şampiyonada mücadele etmek. Ne yapacağımızı henüz netleştirmedik. Öte yandan Türkiye Ralli Şampiyonası hala devam ediyor. 4 çeker bir otomobil olan Ford Fiesta S 2000 ile başladığımız Türkiye Ralli Şampiyonası'na JWRC'de de kullandığımız Fiesta R2 ile devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'de hedef belirleyerek başlayamadık. Bu yıl rahat bir şekilde gençler şampiyonluğunu kazanacağımızı düşünüyorum. Bu, sezon öncesi hedeflerimiz arasında olmayan, doğal bir başarı olacak."

WRC oyunundaki ilk Türk ekip

Bostancı, bu yıl "WRC 4" adıyla güncellenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın resmi oyununda sezon boyunca yarıştıkları otomobilin de yer aldığını söyledi.

Bunun, kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirten Bostancı, "WRC'nin her yıl çıkardığı bir video oyunu var. Bu yıl 'WRC 4'ü çıkardılar. O oyunda bizim de otomobilimiz var bu sezon JWRC'de yarıştığımız için. Bir milyona yakın satış rakamlarına ulaşan bir oyunda bir Türk pilotun otomobilinin de olması benim için gurur verici çünkü biz oyunlarla büyüdük. Şimdi öyle bir oyunda kendi otomobilimizin olması sevindirici bir şey" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!