Dünya Çocuk Oyunları Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocuk Oyunları Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 11:32

1. Dünya Çocuk Oyunları, 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 90 ülkeden 13-14 yaşlarındaki binlerce çocuğun katılacağı Dünya Çocuk Oyunları, 13 branşta gerçekleştirilecek.

Oyunların açılış töreni, 24 Nisan'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak. Özel şovların yer alacağı törende, darbuka ustası Burhan Öçal, Anadolu İlhamları ve Alman Uçan Davulcuları'nın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı ve grup, performanslarıyla Başkentliler'e keyifli anlar yaşatacak. Törende ayrıca, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası, Tülay Uyar ve Ankara Devlet Balesi, Kültür Bakanlığı Çocuk Korosu ve Hakan Aysev ile Spinifex ışık ve görsel efekt şovları, izleyenlere görsel şölen sunacak.

Açılış töreni, başta TRT olmak üzere birçok kanalda Türkiye ve tüm dünyada canlı yayınlanacak. Törenin sonlarına doğru, Ankara'nın 7 farklı bölgesinde aynı anda 20 dakikalık havai fişek gösterisi yapılacak. Gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlar için salon dışına led ekranlar yerleştirilecek.

MÜSABAKALAR ÜCRETSİZ İZLENECEK

Başkentliler, oyunlardaki tüm müsabakaları ücretsiz izleyebilecek. İlköğretim öğrencileri bir hafta boyunca müsabakalara ücretsiz taşınacak. Oyunlara izleyen çocuklara futbol, basketbol, voleybol topları, okullara da tenis ekipmanı dağıtılacak. Uluslararası basın merkezinin de kurulacağı oyunlarda, müsabaka sonuçları günlük bültenlerle basın mensuplarına duyurulacak.

Oyunların maskotu olan Seğmen kıyafetli Misket, havaalanı ve kent merkezinin yanı sıra müsabakaların yapılacağı salonlara da yerleştirilecek. Her branş için ayrı kıyafet giyen Ankara kedisi Misket, konukları karşılayacak, çocukları eğlendirecek. Müsabakaların yapılacağı yerleri gösteren Misket logolu yön levhaları, kentin dört bir yanına yerleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!