Dünya basını Messi'nin ödül almasına 'skandal' dedi

Güncelleme Tarihi:

Dünya basını Messinin ödül almasına skandal dedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 10:43

Dünya Kupası finalinin ardından, bireysel ödüller de sahiplerini buldu. Lionel Messi, Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla en iyi oyuncuya verilen Altın Top Ödülü'ne layık görülürken tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Alman kaleci Neuer, Altın Eldiven Ödülü'ne layık görüldü. En İyi Genç Oyuncu ödülü Fransız Paul Pogba'ya giderken, Altın Ayakkabı'nın sahibi ise Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez oldu.

MARADONA: BUNUN NEDENİ TİCARİ

Diego Maradona'ya göre, James Rodriguez, Thomas Müller ve Arjen Robben gibi futbolcuların performansına rağmen 4 gollü Messi'nin bu ödülü almasının sebebi ticari nedenler. Telesur'a konuşan Maradona, "Elimde olsa ona cenneti veririm ama birinin ticari sebeplerle bu ödülü Messi'ye vermesini doğru bulmuyorum." dedi.

Ödül umurumda değil
Arjantinli yıldız Messi ise, “Şu an ödül umurumda değil. Hiçbir şey umurumda değil. Tek istediğim şey tüm Arjantinliler için kupayı alıp ülkemde kutlamaktı. Kupayı hakkettiğimizi düşünüyorum. Almanya topa daha çok sahip oldu ancak biz daha net fırsatlar yakaladık. Büyük hayal kırıklığı içindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ancak Altın Top Ödülü anons edildiğinde ise büyük bir şaşkınlık yaşandı. Herkes Müller yada James Rodriguez’in bu ödülü kucaklayacağını sanıyordu ancak kazanan Messi oldu. Grup maçlarında takımı adına 4 gol ve 1 asistle oynayan Messi, sonraki karşılaşmalarda beklentinin altında kaldı. Özellikle finalde çok şey beklenen Messi, takımının mağlubiyetine engel olamadığı gibi etkisiz futboluyla da dikkat çekti.

Başta İspanyol basını olmak üzere pek çok ülkede Messi’nin, Altın Top Ödülü’nü almasını “skandal” olarak değerlendirdi. FIFA’nın finali kaybeden Messi’yi mutlu etmek için böyle bir karar aldığı öne sürülürken, sosyal medyada da insanların tepkisi farklı değildi.

MESSI ÖDÜLÜ NASIL ALDI

Altın Top Ödülü her Dünya Kupası'nda en değerli oyuncuya verilen bir ödüldür. Liste FIFA teknik komitesi tarafından seçilir ve medya mensupları tarafından oylanır. Oylamayı ikinci ve üçüncü sırada bitiren futbolcular ise Gümüş Top ve Bronz Top ödüllerini kazanırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!