Dudaktan öpmek Türk futbolcusuna ters

Güncelleme Tarihi:

Dudaktan öpmek Türk futbolcusuna ters
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2009 00:00

“Bosna Hersek Milli Takımı’ndaki oyuncularımdan, aralarındaki bağı güçlendirmeleri için dudaktan öpüşmelerini istedim” diyen Hırvat hoca sert tepki gördü.

DÜNYA Kupası Elemeleri’nde Milli Takımımızı geride bırakarak grup ikincisi olan Bosna Hersek’in teknik direktörü Miroslav Blazevic’in önceki gün İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan sözleri gündeme bomba gibi düştü. Telegraph gazetesindeki habere göre Blazevic, Hırvat internet sitesi www.net.hr’e yazdığı makalede başarılarının perde arkasını anlatırken, “İki oyuncumu çağırdım ve ‘birbirinizi sevin, dudaktan öpün’ dedim. Başarımızın sırrı da işte bu takım bütünlüğü oldu” ifadelerini kullandı... Biz de bu ilginç motivasyon yöntemini Türk futbolculara sorduk. Bakın nasıl cevaplar aldık...

İbrahim Toraman (Beşiktaş):
Bu yöntem bize ters


HERKESİN bir karakteri ve düşüncesi vardır. Teknik direktörlerin motivasyon yöntemleri farklıdır. Ama dudaktan öpüşme motivasyonu bize ters gelir.

İbrahim Üzülmez (Beşiktaş):
Dünyaya erken gelmişiz


ÇOK ilginç bir motivasyon... Belki biz erken dünyaya geldik! İleride bu motivasyonu Türkiye’de de uygularlar mı bilmiyorum.

Serdar Özkan (Beşiktaş):
Manyak mı bu adam!


TEKNİK direktör böyle bir şey söylerse ne duyarım ne de yaparım. Bu herif manyak mı, psikopat mı! Öyle bir şey asla olmaz.

Yusuf Şimşek (Beşiktaş):
Kafayı mı yemiş!

BU adam kafayı mı yemiş, yoksa sapık mı! Türk örf ve adetlerinde böyle bir uygulama söz konusu bile olamaz.

Semih Şentürk (Fenerbahçe):
Bize kimse yaptıramaz


BÖYLE saçmalık olur mu! Türk futbolcusuna kimse böyle bir şey yaptıramaz. Bu soruya cevap vermek bile doğru değil.

Emre Aşık (Galatasaray):
Dudaktan öpmek Türk futbolcusuna ters
Erhan Albayrak öpmüştü

2002 Ağustos’unda Alman 2. Ligi’nde Bielefeld’in formasını giyen Polonyalı futbolcu Artur Wichniarek, Wolfsburg’u 1-0 yendikleri maçtan sonra Türk oyuncu Erhan Albayrak’ı dudağından öperek kutlamıştı.

Aman bizden uzak olsun


FUTBOLCULARINDAN böyle bir talepte bulunan bir teknik direktör manyak olmalı. Böyle şey olur mu ya! Resmen sapıklık bu ya! Bu adam aman bizden uzak olsun .

Baki Mercimek (Ankaragücü):
Sapıkça bir şey


FUTBOLCUYU motive etmenin çok daha farklı yolları vardır Bu motivasyon şekli sapıkça bir şey. Futbolcular; omuz omuza, sırt sırta verir, kendi aralarında konuşur, bağırır, çağırır, maçı kazanma sözü verir. Bu talep Bosnalıların kültürüne de aykırı.

Mehmet Çakır (Ankaragücü):
Çok saçma

BENCE çok saçma. Futbolcuların kimi müzik dinleyerek, kimi kitap okuyarak, kimi de tek başına dinlenerek maça motive olur. Böylee bir yöntemi hiç duymadım.

İlhan Eker (G.Birliği)
Abesle iştigal


BÖYLE saçma şey olur mu? Hem çok ayıp hem de abesle iştigal. Takım içinde sıcak kanlı oyuncular vardır. Onların esprileri oyuncuların birbirine kaynaşmasını sağlar. Blazeviç’in yöntemi ise tamamen saçmalık.

Mustafa Özkan (Diyarbakır):
Olmaz olsun


BÖYLE motivasyon olmaz olsun. Hayatımda böyle saçma bir şey duymadım.

İsmail Güldüren (Giresun)
Önce hoca yapsın
/images/100/0x0/55ea0efaf018fbb8f8686701

BİR hoca benden böyle garip bir talepte bulunursa, önce kendisinin yapmasını isterim! Ben kesinlikle öyle bir şey yapmam.

BREJNEV ÖPÜCÜĞÜ

Erkeklerin dudak dudağa öpüşmesi deyince akla ilk olarak, dağılan Sovyetler Birliği’nin liderlerinden Leonid Brejnev geliyor. Brejnev’in Demokratik Almanya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Erich Hoenecker’i dudağından öperek selamlaması hala hafızalardan silinmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!