Drogba altın madeni aldı

Güncelleme Tarihi:

Drogba altın madeni aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 01:13

Tecrübeli futbolcu, ülkesinde bulunan Ity isimli madenden yüzde 5’lik bir hisseyi satın alırken Fildişi Sahili’nin İletişim Bakanı Bruno Kone, madenin üretimi artırmak için böyle bir girişimde bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

ÜLKEDEKİ iç savaşın 2011 yılında sona ermesiyle birlikte yatırımcıların büyük talep gösterdiği Fildişi Sahili’nde yatırım yapan son isim Didier Drogba oldu. Futbol dünyasında yatırımların gayrimenkul ve spor araçlara yapıldığı bir dönemde tecrübeli futbolcu, ülkesinin en önemli altın rezervlerinden biri olan Zouan Hounien bölgesindeki Ity madenine ortak oldu. Fildişi Sahili’nin İletişim Bakanı Bruno Kone, yıldız futbolcunun önemli bir rezervden yüzde 5 hisse alacağını duyurdu. Bakan Kone’nin belirttiği rezerv 1991’den bu yana 800 bin onsluk üretim gerçekleştirdi.

ÜRETİMİ İKİYE KATLAMAK İSTİYORLAR

DROGBA’nın ortak olduğu bu operasyonda kamu şirketi Sodemi’nin yüzde 44’lük hissesini yüzde 30’a indireceği, Kanadalı La Mancha adlı firmanın ise yüzde 46’dan 55’e çıkaracağı kaydediliyor. Liberya sınırına yakın olan Ity ülkenin eski altın madeninde Fildişi Sahilleri devletinin ise yüzde 10 hissesi bulunuyor. Kone, Ity madenindeki yeni hisse dağılımının üretimi artırmaya yönelik olduğunu söyledi. Yıllık 12 tonluk altın üretimi bulunan Fildişi Sahili, 2015’te bu rakamı 25 tona çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

112 MİLYAR DOLARLIK ALTIN ÇIKTI

ÖTE yandan madenin en büyük ortağı Kanadalı La Mancha’nın Afrika dışında Avusturalya ve Arjantin’de de madenleri var. La Mancha’nın Başkanı Naguib Sawiris, daha çok telekom yatırımlarıyla biliniyor. Sawiris bu ay martta madeninin tamamını aldıklarını açıklamış ancak daha sonra görüşmelerin tamamlanmadığı bilgisi gelmişti. Ity madeninden bugüne kadar 1.12 milyar dolarlık altın çıkarıldı. Şu anda Ity’de 600 bin onsa yakın daha altın olduğu hesaplanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!