Dragon Boat’ta büyük çekişme!

Güncelleme Tarihi:

Dragon Boat’ta büyük çekişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 15:07

Dünyanın üç büyük festivalinden biri olan Dragon Boat, Avcılar Belediyesi su sporları festivali 28 – 29 Mayıs tarihlerinde Avcılar Gümüşpala Mahallesi’ndeki  Küçükçekmece Gölü kıyısında bulunan Paşaeli Kent Ormanı sahilinde yapıldı.

Haberin Devamı

Avcılar Belediyesi su sporları Dragon Boat festivalinde  muhteşem görüntüler spor severlerle buluştu.Bir tarafı Marmara Denizi, diğer tarafı Küçükçekmece Gölü’ne bakan Avcılar’da ‘’Takımını Kur Sen de Katıl’’ sloganı ile ‘’ Denizcilik kültürünün tanıtımı, gelişim ve su sporları faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Dragon Bot yarışlarına  en az 16 kürekçi ve 1 davulcudan oluşan 25 takım ve yaklaşık 600 sporcu katıldı.

Dragon Boat’ta büyük çekişme


250 metrelik düz parkurda, 11’erli seriler halinde günde en az iki defa yarışan ekipler, festivalin  ilk gününde  kategorilerini belirlerken, ikinci ve son gününde final yarışmaları yapıldı..İki gün boyunca eğlencenin maksimuma ulaştığı, katılımcıların iş hayatından uzak, herkesin eşit olduğu, kıyasıya mücadele edilerek su üzerinde kürek çekmenin tadını çılgınca diye tabir edebilecek gösterilerle,  doğanın yeşili ve Küçükçekmece gölünde ki  suyun  mavisiyle birleşmesiyle renkli ve heyecan dolu sahnelerle gerçekleşen yarış izleyenlerden büyük ilgi gördü.

Dragon Boat’ta büyük çekişme


Aksiyon, heyecan ve  eğlencenin bir arada yaşandığı Avcılar Belediyesi Dragon Boat Yarışlarını, festival boyunca  Avcılar ve çevre ilçelerden gelen izleyiciler  gösterileri  büyük  ilgiyle takip ettiler.Yarışmalar devam ederken Strongman, Kahraman GAVRUSİK  21 tonluk otobüsü, izleyenler ve sporcuların alkışları arasında  çekerek , yaptığı güç gösterisiyle yarışlara renk kattı.

Avcılar Belediyesi su sporları festivali Dragon Boat Yarışlarının açılış konuşmasında Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ‘’ Sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceğiz. Belediye olarak sporun her alanında canla başla çalışarak spor vizyonumuzu daha ileriye taşımak için her türlü aktiviteyi ilçemizde yapmaya çalışıyoruz. Sanat ve kültür kenti olan Avcılarımızı sporun pek çok alanında düzenlenen etkinliklerle Avcılar’ı marka kent haline getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.’’ 

Dragon Boat’ta büyük çekişme


Avcılar’ın hem deniz hem de göl kenarında olduğuna vurgu yapan Başkan Benli ayrıca; “Gölün üzerinde ne bir yelkenli ne de bir sandal var. O nedenle de bunu ulaşım için kullanmamak çok büyük eksiklik. Ama sporda kullanmamak toplumsal açıdan çok daha büyük eksiklikti. Biz bunu gidermek üzere burada yelkenliler olmasına karar verdik. Göreve ilk geldiğimizde Danimarka Kopenhang belediyesinden gelen bir heyet, ‘’sizin iki tarafınız su ile çevrili, neden bu imkanı kullanmıyorsunuz’’ diye bizlere zerzenişler de  bulunmuştu. İşte bu gün bu aktiviyeyi yapmanın haklı gurunu yaşıyoruz.

Bu gün burada olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. İzleyenlere de  dünyanın en büyük üçüncü festivali olan Dragon Boat  Su Sporları yarışmalarının keyfini hep birlikte çıkarmayı temenni ediyorum’’ diye açıklamalar da bulundu.

Dragon Boat’ta büyük çekişme



Etkinliklerin 1. Gününde Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan Avcılar Belediyesi  Spor işleri Müdürü Yener Şayir ile birlikte  Küçükçekmece Gölün’de yelken turu attı. Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye Avcılar’da böyle güzel bir festival düzenledikleri için  teşekkür etti.

Dragon Boat’ta büyük çekişme

İki günün sonunda yapılan yarışların sonunda Güvenspor Kızılyıldız Kulübü birinci olurken, Küçükçekmece Bisiklet Takımı ikinci ve İstanbul Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı sporcularının oluşturduğu Dragon Boat ekibi üçüncü oldu. Yarışlarda Haseki Sağlık Meslek Lisesi ’’En Centilmen Takım’’ , Avcılar Endüstri Meslek Lisesi ise, ’’En Genç Takım’’ seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!