Dosya teslim ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Dosya teslim ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 10:59

2016 UEFA Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA'ya teslim edecek olan heyet, bugün İsviçre'nin Nyon kentine gitti.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Nyon kentinde yarın yapılacak dosya teslim töreni için Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Yıldırım, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ve TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener bugün sabah saatlerinde İsviçre'ye gitti. Atatürk Havalimanı'nda DHA'ya özel açıklamalar yapan Başkan Özgener, mükemmel bir dosya hazırlandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile statların yapımı için 925 milyon Euro'luk bütçe ayrıldığını belirtti. Özgener, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyonası dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu. Dolayısıyla böyle bir organizasyonu Türkiye'de yapmak bizim için, futbol için ve ülkemiz için çok önemli. Gelecek için en önem verdiğimiz projelerin başında geliyor. Bu projeyi hakedebilmek zorlu bir süreç. Ama biz umutluyuz. Üçüncü kez üst üste adaylık başvurumuzu yaptık. Bu, bizim bu turnuvayı düzenlemeyi ne kadar istediğimizi göstermesi açısından çok önemli. Yarın dosyaların teslimiyle süreç başlayacak. 28 Mayıs'ta da UEFA karar verecek. Mükemmel bir dosya hazırladık. Bunun bize bu süreçte bir avantaj getireceğini inanıyorum. Diğer avantajımız da, rakiplerimizin daha önce bu turnuvayı düzenlemiş olmaları. Türkiye'de hiç böyle bir organizasyon yapılmadı. Ama tabii ki rakiplerimiz çok zorlu. Hem İtalya, hem Fransa güçlü rakipler. Biz bu turnuvayı düzenlemeyi hakedebilmek için yarından itibaren çok yoğun bir şekilde çalışacağız. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah 28 Mayıs'ta karar Türkiye lehine olur. Lehimize olan en önemli unsurların başında, dosyaya da koyduğumuz Başbakanımızın garanti mektubunda statların yapımı için 925 milyon Euro'luk garanti verdi. Bunun da bizim için büyük bir avantaj olduğunu görüyorum ve kendisine de çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

UEFA Merkezi'nde yarın saat 14.00'te başlayacak dosya teslim töreninin açılışında, UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gilberto Madail bir konuşma yapacak. Daha sonra ise EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin belli olacağı 28 Mayıs'taki törende yapılacak son sunumların sıralaması kura çekimiyle belirlenecek. Kura çekiminin ardından turnuvanın evsahipliğine aday ülkeler alfabetik sıralamaya göre dosyalarını UEFA'ya teslim edecek. Teslim sırasında aday ülkeler yaklaşık beş dakikalık bir konuşma yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!