Dostluklar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dostluklar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eski tüfekler 45 yıl sonra bir araya geldi

Antalya'nın ilk kramponları, şimdi Günoto'nun genel müdürü olan kırmızı beyazlı takımın ilk kalecilerinden Salih Çopur'un (Arap Salih) düzenlediği mangal partisinde buluşup eski günleri yadetti.

Maziye yolculuk

Nostalji rüzgarlarının estiği partide, bir dönem Antalyaspor Teknik Direktörlüğünü yapan Orhan Gülmez, diğer namıyla Affetmez Orhan, 1960-69 yılları arasında federasyon karmasına çağırılan futbolcuları bir çırpıda sayıyordu; Kaleci Arap Salih (Çopur), Cirit Osman, Nail Dikmen, Günay Ermal, Saf Ali (Özlü), Kenan Sezer, Hüseyin Esti, Basri Koçak. Bir ara gözleri dalıyordu Affetmez Orhan'ın. Bir kaç saniyeliğine zamana yolculuk yaparak o günleri yaşarken şu sözleri mırıldandı; ‘‘O zamanlar hepimiz fırtına gibiydik. Antalya'da çok iyi futbolcular yetişiyordu. Takımın tamamı memleket çocuğuydu’’

Antalya panteri

Baba Fevzi (Yıldırım) bir zamanların ünlü kalecisi, şimdi ise emekli. Masaya oturmuş, babacan edasıyla rakısını yudumluyordu. Bir zamanlar Beşiktaş'ın da filesini korumuş, Milli forma giymişti. Masanın diğer tarafında Besteci Gültekin Çeki, hemen karşısında Karabıyık Atilla (Çalış). Bir zamanların ünlü sporcusu yılların yorgunluğuna artık koltuk değneklerinin desteği ile direniyor. Mutluluktan gözleri parlıyordu Karabıyık Atilla'nın, 40-45 yıl aradan sonra takım arkadaşlarıyla buluşmak onu sevindirmişti. Böyle bir gün rakısız kutlanmazdı elbette. Rakılar fondip yapılırken, sanki kazanılmış bir maç sonrası galibiyet kutlanıyordu.

Arap Salih, Baba Feyzi, Karabıyık Atilla, Kikirik Erdal, Öküz Metin, Cingen Süleyman ve daha niceleri. Hepsi de 1950'li yıllarda Işıkspor, Gençlikspor, Torosspor ve Esnafspor'da futbola başlamış, bir kısmı daha sonra 1966'da kurulan Antalyaspor'un formasını da giymiş, yeşil sahalarda fırtına gibi esmiş eski tüfeklerdi. Antalyaspor'un ilk emektarları yıllar sonra Tofaş Antalya Başbayii Günoto'daki mangal partisinde bir araya geldiler.

Delikanlı gibi

Yıllar önce aynı formayı giyip, kader birliği yapmış bu eski futbolcular, uzun zamandır görmedikleri takım arkadaşlarıyla karşılaşınca, ilerlemiş yaşlarına rağmen birer zıpkın delikanlı oluverdiler. Sanki maç için sahaya çıkacakmış gibi heyecanlıydılar. Birbirlerine sarılırken yine lakaplar konuşuluyordu; Cımbız Muammer, Saf Ali, Con Con Ethem, Cingen Selahattin, Kağıt Hasan, Öküz Metin, Affetmez Orhan...

57 emektar

Günoto'nun salonunda masalara kurulan sofralarda rakılar keyifle yudum-lanırken, partiyi düzenleyen eski kaleci Salih Çopur, mükemmel bir ev sahipliği yapıyordu. Aralarında bir zamanlar G.Saray'ın da formasını giymiş olan Antalyaspor Genel Menajeri Erdal Akpınar'ın da bulunduğu 57 eski futbol-cunun katıldığı partiyi düzenlediği için teşekkür yağmuruna tutulan Çopur, elinde rakı kadehi ile masa masa dolaşıp, takım arka-daşlarına nostalji yaşatmanın keyfini çıkarıyordu.

Unutulmuş birer birer...

Günoto'nun Genel Müdürü, Antalyaspor'un ilk kalecilerinden Salih Çopur'un (Arap Salih) düzenlediği mangal partisine, çeşitli dönemlerde Antalyaspor'da futbol oynamış, antrenörlük yapmış isimler katıldı. Ünlü besteci Gültekin Çeki'de davetliler arasındaydı. Ud, darbuka, klarnet ve kemandan oluşan saz heyeti, sık sık ünlü bestecinin ‘‘Eski dostlar’’ şarkısını tekrar tekrar çalarken Günoto'nun kapısından her giren eski bir dostu aradı meraklı gözlerle.

-’Kağıt Hasan’ geldi mi?

-Geldi. Arkada rakı içiyor.

Bir başka meraklı ses yükseliyor kapıda;

-’Donsuz Veli’ nerede?

Kimsede ses yok. ‘Donsuz Veli’ gelmemiş olmalı. Bir başka ses yükseliyor:

-’Donsuz’ duymadı herhalde.

-Hasta mı acaba?''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!