Dostluk kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Dostluk kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 11:55

Alman Ümit Milli ve Türk Ümit milli takımları dostluk maçı için perşembe günü Berlin'de karşı karşıya geliyor.

Haberin Devamı

Union Berlin'in maçlarını oynadığı An der Alten Försterei'daki karşılaşma perşembe günü saat 18.00'de başlayacak.

Bir zamanlar Beşiktaş'ta forma giyen Stefan Kuntz'un çalıştırdığı Alman Ümit milli takım kadrosunda yer alan 23 futbolcu arasında Türk kökenli Levin Öztuna da bulunuyor. Mainz'da forma giyen Levin Öztunalı'nın Türkiye Ümit milli takımına karşı ilk 11'de oynaması bekleniyor. Levin Öztunalı şimdiye kadar 77 kez Bundesliga'da Leverkusen, Werder Bremen ile Mainz ve çeşitli kademelerde olmak üzere de 52 kez de Alman milli takım forması giydi.

SANE DE KADRODA
Kuntz güçlü bir kadro kurdu. Aday kadroda bulunan futbolcuların büyük bölümü Bundesliga'da forma giyen futbolcular yer alıyor. Daha önce Löw tarafından Alman A milli takımına da alınan Manchester Citiy'li Leroy Sane, RB Leipzig'in yıldızı Davie Selke, Dortmund'un orta sahadaki başarılı ismi Matthias Ginter ve Hertha Berlin'li Mitchell Weiser da Türkiye'ye karşı forma giyecek futbolcular arasında. Milli maçın biletleri de satışa çıkarıldı. Üç kategoride satılacak bilet fiyatları 10, 15 ve 20 Euro olarak belirlendi.

ALMANYA ÜSTÜN
İki takım şimdiye kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Dört maçı Almanya kazandı. Üç karşılaşmadan da Türkiye galip ayrıldı. Üç maç da berabere sona erdi. Almanya, Türk Ümit milli takımı karşısında aldığı en farklı skor ise 7-1. Türkiye'nin rakibi karşısında aldığı en farklı galibiyet ise 3-1. İki takım en son 2012 yılında karşı karşıya gelmiş ve maç karşılıklı atılan goller sonrasında 1-1 berabere sona ermişti. Altı kez panzerlerle Almanya'da oynayan Ay Yıldızlılar sadece bir kez rakibine üstünlük kurdu.

BAKMADAN GEÇME!