Dörtlü Final'de ev sahibi Galatasaray Daikin

Güncelleme Tarihi:

Dörtlü Finalde ev sahibi Galatasaray Daikin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 16:08

Galatasaray Daikin, 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'in ev sahipliği hakkını aldı. Sarı-kırmızılı takım, bu ev sahipliği nedeniyle maçlarda aldığı sonuçlara bakılmaksızın Dörtlü Finallere direkt katılma hakkı kazandı. Organizasyon Burhan Felek Spor Salonu'nda yapılacak.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) Lüksemburg'ta yapılan toplantısında Avrupa Bayanlar ve Erkekler Şampiyonlar Ligi 12'li Play-Off Turu eşleşmelerinin yanı sıra Dörtlü Finaller'e ev sahipliği yapacak kulüpler de belirlendi.

Bayanlarda Galatasaray Daikin, erkeklerde ise Rus Lokomotiv Novosibirsk Dörtlü Finaller'in ev sahipliğini alarak, finallere doğrudan katılma hakkı kazandılar. Dörtlü Finaller, bayanlarda 9-10 Mart, erkeklerde ise 16-17 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

Toplantı sonunda ayrıca 12'li play-off eşleşmeleri de belli oldu. Deplasmanlı lig usulüne göre iki maç üzerinden oynanacak 12'li Play-off Turu'nda iki galibiyet alan taraf bir üst tura yükselecek. Galibiyetlerin eşitliği durumunda 2. maçın bitiminde “altın set” oynanacak ve altın seti alan takım tur atlayan taraf olacak.

Haberin Devamı

Play-Off'larda ilk maçlar 15-17 Ocak 2013, ikinci maçlar ise 22-24 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak ve 6'lı Play-Off Turu ise gelecek yıl Şubat ayının ilk iki haftasında oynanacak.

ORKUN DARNEL: "ORGANİZASYONDAN DOLAYI HEYECANLIYIZ"

12'li Play-Off Turu'nda eşleşmeler şöyle:

Kadınlar

RC Cannes (Fransa) - Rabita Bakü (Azerbaycan)
Dinamo Moskova (Rusya) - Dinamo Kazan (Rusya)
Asystel Carnaghi (İtalya) - Eczacıbaşı VitrA
Atom Trefl (Polonya) - Vakıfbank
Schwerıner SC (Almanya) - Unendo Yamamay (İtalya)
Azerrail Bakü (Azerbaycan) - Lokomotiv Bakü (Azerbaycan)

Erkekler

Recycling Volleys (Almanya) - Zenit Kazan (Rusya)
Dinamo Moskova (Rusya) - Trentıno Diatec (İtalya)
Zaksa Kedzıerzyn (Polonya) - Noliko Maaseık (Belçika)
Arkas Spor - PGE Skra (Polonya)
Asseco Resovia (Polonya) - Lube Banca Marche (İtalya)
ACH Volley (Slovenya) - Bre Banca Lannutti (İtalya)

Dörtlü finallerde aynı ülkeden en fazla 2 takım yer alabiliyor

Bu arada CEV kuralları gereği Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde aynı ülkeden en fazla iki takım yer alabiliyor. Bu nedenle CEV, play-off'larda aynı ülke takımlarını birbirleriyle eşleştirerek takımlardan birini eleme yoluna gidiyor. Ev sahipliğini alan Galatasaray Daikin Dörtlü Finaller'e doğrudan katılma hakkı elde ederken, elenme riski Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA için hala devam ediyor. 12'li Play-Off Turu'nda farklı takımlarla eşleşen iki Türk temsilcisinden biri bu turda elenmediği takdirde CEV, 6'lı Play-Off Turu'nda Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA'yı eşleştirmek zorunda kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!