Dört imza attım hepsi de boş kağıda

Güncelleme Tarihi:

Dört imza attım hepsi de boş kağıda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 01:00

10 yıl Galatasaray forması giyen Muhammed Altıntaş yaptığı fedakarlıkları Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Altıntaş ile futbolu, 1993’te geçirdiği trafik kazası ayırdı. Uzun süre yoğun bakımda kalan başarılı isim, bir yıl sonra dönmek istediği yeşil sahalara 1995-1996 sezonunda veda etti.

Cimbom’a olan sevgisini şu sözlerle özetliyor Muhammed Altıntaş, “Hiçbir zaman takımın maddi desteğinden yararlanmak istemedim. İmzamı boş kağıda atıyor sonra da çıkıp gidiyordum.”

G.SARAY’ın nefesiydi... Sarı kırmızılı renklere sevdalı olan ama geçirdiği trafik kazası nedeniyle futboldan genç yaşta uzak kalan bir isim; Muhammed Altıntaş... Aslan’ın ‘Mami’si, şimdilerde altyapıda görevli, oyuncu seçiyor. İstanbul Büyükçekmece’de eşi, çocukları ve akrabaları ile huzurlu bir hayat yaşayan Altıntaş, Hürriyet’e konuştu.
Altyapı kariyerini Edirnespor’da tamamlayan Muhammed Altıntaş, daha sonra Galatasaray forması giymeye başladı. Tam 10 yıl boyunca görev yaptığı sarı kırmızılı takımda çok sayıda fedakarlığa imza attı.

Haberin Devamı

‘ZAMANI GEÇTİKTEN SONRA İSTERDİM’

CİMBOM’a senelerce hizmet eden Muhammed, “İnsanoğlu kan taşıyor, gündemde olduğun zaman herkes yanında ama zamanla çaptan düşünce tanınmaz hale geliyorsun” diyor.
“Hiçwbir zaman isyan etmedim, bir insana hayatı boyunca böyle bir hareket yakışmaz. Yaşanması gereken yılları yaşadığım için mutluyum” ifadelerini kullanan Muhammed Altıntaş sözlerini, “Dört defa boş mukavalenin altına imzamı attım. Bugün bile Galatasaray’da oynadığım için kendimle gurur duyuyorum” şeklinde sürdürüyor.

‘BÜYÜKLER BİZE BÖYLE AŞILADI’

DEVAMINDA da ekliyor; “Takımda sonuna kadar maddi destekten yararlanmak istemedim, imzayı atıp çıkıp gidiyordum. Zaman geçtikten sonra da ürkerek gidip ‘Bana ne zaman para vereceksiniz’ diye takılıyordum. Desinler ki ‘Muhammed bu kadar, şu kadar istedi.’ Diğer arkadaşlarımın bazıları transfer zamanında alamadıkları para için kapıyı çarpıp gidiyorlardı. Oynadığım zamanlar Raşit, Cüneyt, Erhan abiler, Simoviç, Semih ve bir çok oyuncu vardı. Hepsi de o zaman Galatasaray ruhunu taşıyordu, bize böyle aşıladılar.”

Erken bıraktığım için hala üzgünüm ama...

Haberin Devamı

‘Futbolu erken yaşta bırakmak zorunda kalan bir isim oldum. Geçirdiğim trafik kazası bende derin izler bıraktı.’

BÜYÜK takımlarda oynamak kolay değil, herkes büyük takım oyuncusu olamaz. Futbolu erken bıraktığım, bırakmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Geçirdiğim kazada kafama çok ağır darbeler yedim. Bu da saha içine tekrar konsantre olmama engel oldu. Ortamdan koptum ve yerime başkaları geldi.

Didier Drogba ve Sneijder çok büyük şans

‘G.Saray’ın transferleri takıma dinamizm kazandırdı.’

BU sezon Galatasaray’ın yaptığı transferler çok isabetli. Didier Drogba ve Wesley Sneijder, gerçekten takım için büyük kazanç. Futbolcular için de şans. Ben de Fatih Terim hocamızın isteğiyle, Türkiye’deki altyapılarda genç oyuncuların seçmelerine gidiyorum. Gelecekte Türkiye de bu tarz dünyaca ünlü yetenekleri yetiştirecektir. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde son 8’e kaldı. Ama Real Madrid’i gözlerinde çok büyüttüler. Yine de müthiş bir performans sergilediler. Az daha onları da eleyeceklerdi. Takım bence Avrupa’da ve ligde yapması gerekenlerin hepsini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kocaman imkansızı başardı

BEN 1996 senesinde antrenörlük diplomamı aldım. Şimdilerde kimler hocalık yapıyor... Ama kimsenin ismini verecek değilim. Aykut Kocaman, Fenerbahçe tarihinde imkansızları başaran kişidir. Genel bakacak olursak, arkası olan antrenörler hemen bir yerleri kapıyor. Açıkta kalınca da birilerini araya sokuyor, tekrar kaldıkları yerden başlıyorlar.

Kırmızı görüp atıldım Metin de peşimden geldi

MUHAMMED Altıntaş, yaşadığı ilginç bir anıyı şöyle anlatıyor; “Gençliğin verdiği tecrübesizlikle, Beşiktaş maçında kırmızı kart gördüm. Sezon 1992-1993... Deplasmanda Beşiktaş’ı 3-1 yendik. Maç sonu sevinç olacaktı. Ben oyundan atılınca, Beşiktaşlı Metin Tekin de arkamdan geldi. Metin, “Ben seni yalnız bırakır mıyım” deyip kendini attırdı. Sadece maç sonrasında değil, maç esnasında da arkadaştık.”

Haberin Devamı

14 yıl aradan sonra hayalimiz gerçek oldu

- Futbolcuların hayali şampiyonluktur. 14 yıl sonra bir Eskişehirspor maçında attığım golle şampiyon olmuş bir takımın oyuncusuyum. Havalara uçmuştum o maç sonrası. Dünyalar benim olmuştu.

12 averaj gerekiyordu maçı 17-1 kazandılar

BÖLGESEL Amatör Lig 4. Grup maçında 44 Malatyaspor, Yurtbaşı Bld’yi 17-1 yenerek şampiyon oldu. Malatya ekibinin birinci olması için artı 12’lik averaja ihtiyacı vardı. Averajı eksi 100 olan Yurtbaşı Bld’yi geçen takım amacına ulaştı.

Sadettin Saran, Hollanda yüzme şampiyonu oldu

İŞ adamı kimliğinin yanı sıra, sporcu kimliği ile de bilinen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Hollanda’da katıldığı Masters Yüzme Yarışı 50 metre kelebek kategorisinde 28.70’lik dereceyle şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Haberin Devamı

Muhammed Altıntaş kimdir?

10 kez milli oldu
- Doğum yeri: Trabzon
- Doğum tarihi: 30 Mart 1964
- Yaş: 49
- Mevkii: Orta saha
- Altyapı: Edirnespor
- Profesyonel kariyer: Edirnespor (1985-1986),    Galatasaray (1986-1996)
- A Milli Takım: 10 maç (1987-1991)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!