Dopingli haltercinin antrenörü de yanacak

Güncelleme Tarihi:

Dopingli haltercinin  antrenörü de yanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 00:08

Tamer Taşpınar, Sadece sporcuların cezalandırılmayacağını, antrenörlere de yaptırım uygulanacağını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK Halteri doping illetinden kurtuluyor mu? Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Halter Federasyonu Başkanı olunca halter sporumuzda temiz bir sayfa açıp dopingle amansız mücadeleye girdi. “Sıfır dopingli” halter için sert tedbirler alan Başkan Tamer Taşpınar, tarihi kararını HÜRRİYET’e açıkladı. “Türk halterinde şimdi doping yapan sadece sporcular değil, onların antrenörleri de yanacak” diyen Taşpınar’ın dopingi bitirecek önlemler paketinde şu kararlar alındı:

“DOPİNG yapan sporcunun antrenörüne de yaptırım uygulanacak. Bundan böyle dopingden sadece sporcu ceza almakla kalmayacak antrenörlerinin de canları yanacak. Bu yaptırımlar içinde müsabakalara katılamama ve antrenörlükten men cezaları olacak. Çok sıkı takipteyiz. Kimseye göz açtırmamaya kararlıyız. Tüm camia ne denli ciddi olduğumuzun farkında..

Haberin Devamı

Doping havuzundan kürsüye

“DOPİNG havuzunda yer alan sporcular arasından 21 doping olayı patladığı için bu havuzdan çıkartılmamız üzerine Dünya Yıldızlar ve Gençler Halter Şampiyonası’na gidilemiyordu. Dünya Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ajan ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu doping havuzundan çıkarılanlara uygulanan 6 aylık ceza kaldırıldı ve sporcularımız bu iki şampiyonada 1 altın, 1 bronz madalya kazanarak temiz çıktılar. .”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!