Doping skandalı

Güncelleme Tarihi:

Doping skandalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Halterde hevesimiz kursağımızda kaldı. Avrupa Şampiyonu bayan haltercimiz Fatma Kabadayı'da doping çıktı. Federasyon Başkanı Kenan Nuhut, Bayan Milli Takımı Antrenörü Mehmet Üstündağ hakkında soruşturma açtırıyor...

Beklenmeyen sonuç

İspanya'nın Sevilla kentinde 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda 59 kiloda yarışan Fatma Kabadayı, koparma, silkme ve toplamdaki dereceleriyle Avrupa rekoru kırarak, ülkemize üç altın madalya kazandırmıştı. Ancak, müsabakalar sonrasında Kabadayı'dan alınan idrar örneklerin Madrid Doping Merkezi'nde incelendi ve sporcumuzda doping maddesine rastlandı.

Takım birinciliği gitti

Bunun üzerine Uluslararası Halter Federasyonu, Kabadayı'nın üç altın madalyası ile takım birinciliği kupasını iade etmemiz için Halter Federasyonu'na bir yazı gönderdi. Olayı öğrenince adeta şok geçiren Federasyon Başkanı Kenan Nuhut, Bayan Milli Takımı Antrenörü Mehmet Üstündağ'ı suçlayarak, hemen soruşturma başlattığını açıkladı.

Korktuğumuz başımıza geldi

Nuhut, ‘‘Üstündağ'a bizden önceki federasyon görev verdiği için sesimiz çıkmadı. Dereyi geçerken, at değiştirmek istemedik. Ancak kendi sporculuğunda da doping yaptığı için ceza alan ve Avustralya'daki şampiyona sonrasında hakkında çeşitli suçlamalarda bulunulan bu antrenörden, büyük sıkıntı duyuyorduk. Korktuğumuz başımıza geldi. Bunun hesabını soracağım'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!