"Donk'un pozisyonu kural hatası değildi"

Güncelleme Tarihi:

Donkun pozisyonu kural hatası değildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 16:56

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Süper Lig'in 15. haftasında oynanan tartışmalı Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un pozisyonunun kural hatası olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Antalya Belek'te Gloria Golf Resort Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi seminerinde "Yabancı Gözüyle Türk Futbolu" konulu oturumda konuşan Arveladze, Süper Lig'in 15. haftasında oynanan tartışmalı Kasımpaşa-Beşiktaş maçında futbolcusu Donk'un pozisyonuyla ilgili şunları söyledi:

"Donk'un pozisyonu kural hatası değildi. Oyuncunun hatası var tabii. Hatta devre arası Donk'u alacaktım ama aldığım cevap sonucunda vazgeçtim. Planlanmış bir hareket değildi. Oyuncuya atsa kırmızı kart görebilirdi. Bu hareket bence maçı etkilemedi. Avrupa'da da bu konuyla ilgili programlar oldu ve herkes kural hatası olmadığını söyledi."

Aynı sorunun Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e sorulması üzerine Arveladze, esprili bir dille "Bu program bitmez, antrenmanım var benim" derken, salonda gülüşmelere neden oldu.

Shota Arveladze, Türkiye'yi "memleketim" diye tanımlayarak, şunları söyledi:

"Türk futboluna 1993 yılında futbolcu olarak geldim. Türkiye, ülke olarak çok gelişti. Türkiye'ye döndüğümde epey değişim gördüm. Artık Anadolu takımları da doğru işler yapıyor. Takımlar daha profesyonel oldu. Tabii eksiklikler her zaman olacak. Altyapı, ülke futbolunun gelişimi için çok önemli. Türkiye ligi, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'dan sonra 6. büyük lige sahip. Türkiye liginin daha fazla gelişeceğinin düşünüyorum."
Arveladze, en beğendiği Türk futbolcunun Hakan Şükür olduğunu ifade ederken, unutamadığı maçın sorulması üzerine de, "Unutmadığım maç inşallah ileride olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!