Doğu-Batı karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

Doğu-Batı karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

NBA'de yılın maçı bu geceyarısı 01.00'de Kanal D'de naklen yayınlanacak.

Sezonun en iyilerinin yer aldığı iki yakanın takımlarının kadroları, koçlar dahil basketbol adamları, gazeteciler ve taraftarların oylarıyla belirleniyor. Oy veren herkes, Doğu ve Batı karmaları için ayrı ayrı, ikişer guard, ikişer forvet, birer pivot ve iki de istediği pozisyondan oyuncu seçiyor. Tabi NBA koçları, kendi takımlarından oyuncu seçemiyorlar.

YILDIZLAR DOĞU'DAN ÇIKAR

Bu yıl, 4 milyona yakın kişi oy kullanmış. Bunların yaklaşık olarak 1 milyon 900 bini, Doğu karması kısa forveti olarak Toronto'lu Vince Carter'ı seçmiş. Oysa adam takımda shooting guard oynuyor. Carter halen maç başına 24 sayı ortalamayla, sezonun en çok sayı atanları arasında yedinci sırada. 5.9 ribaunt ve 3.8 asistle oynuyor. Bu, Carter'ın, aynı zamanda herhangi bir Toronto oyuncusunun ilk All-Star maçı.

Doğu'nun ilk beşinde, Carter gibi ilk All-Star'ını oynayacak olan tanıdık birisi var: Philadelphia Sixers'ın kafadan çatlak point guardı Allen Iverson. 1 milyon 870 bin küsur oyla üçüncü en çok istenen adam olan Iverson, 30.8 sayı ortalamayla şu an ligin en çok sayı atan oyuncusu.

MİLYONLARCA OY YAĞIYOR

Doğu karmasının shooting guardı Eddie Jones, halen sezonun top çalma kategorisindeki lideri ve maç başına 19.9 ortalamayla en çok sayı atan shooting guardlardan biri. All-Star için 730 bin küsur oy aldı.

Doğu'nun pivotu olarak maça başlayacak olan Miami'nin direği Alonzo Mourning, 1 milyon 800 küsur bin oyla Carter'ın ardından ikinci seçildi. Tabii ki sürpriz değil. Zo, 22.9 ortalamayla bu yıl ligde en çok sayı atanlar arasında 11'inci sırada, 9.9 ribauntla bu kategoride onuncu, ayrıca ligin maç başına en çok blok yapan oyuncusu.

1 milyon 370 bin oy, nereden baksanız Grant Hill'in hakkı. Detroit'in kısa forveti, ligin en iyi all-round oyuncusu. Sayı ortalamasında 27 küsur ile Shaquille O'Neal'ın ensesinde üçüncü.

Doğu takımının çok uzun ve ağır olmayan ancak son derecede atletik ve yetenekli oyunculardan oluştuğunu görüyoruz. 80'li yıllar boyunca ve 90'ların ilk yarısında Batı'nın hücum ağırlıklı, sayı yememekten ziyade rakipten daha çok atmayı hedefleyen basketbolu karşısında defansif ve sert oyunlarıyla eleştiri toplayan Doğu takımlarını düşünüyorum ve bir de bugünkü kadroya bakıyorum; gelmiş geçmiş en spektaküler Doğu karmalarından birini görüyorum karşımda.

BATI'DA SÜRPRİZ YOK

Batı'da en çok oyu alan basketbolcu 1 milyon 807 bin oyla Shaquille O'Neal. 27 küsur sayı ve 14.5 ribaunt ortalamalarıyla bu kategorilerde ikinci.

Shaq'ın yanında Tim Duncan olacak. Evet, Batı'nın uzun forveti, San Antonio'nun şampiyonluk yüzüğü sahibi yetenekli kulesi Tim Duncan. Son üç maçında performansında önemli bir düşüş var ama iki yıllık parlak kariyerinde bu tip durumlar hiç uzun süreli olmadı. Batı maçı alırsa, bunun tek sebebi, Shaq ile Duncan'ın yan yana oynamaları olacaktır.

Kısa forvette, NBA'in Grant Hill'le birlikte en kaliteli oyuncusu Kevin Garnett sahaya çıkacak. Minnesota'nın geleceği olan Garnett'ın ligde bu yıl iki basamaklı ortalamaları var. Sayıda maç başına 23 ile 10'uncu, ribauntta maç başına 12 ile dördüncü.

Batının shooting guardı, bu pozisyonun ligde en çok sayı atan oyuncusu, genç süper yıldız Kobe Bryant. Garnett gibi liseden NBA'e atlayan ama Lakers'da parlak bir kariyer inşa ederken koleje girip okumayı da ihmal etmeyen Bryant, genç yaşlı pek çok basketbolseverin sevgilisi. Kobe'nin bir milyon oy alması şaşırtıcı değil.

Batı'nın oyun kurucu mevkiinde, Kobe'den üç-beş oy fazla alan heyecan verici point guard Jason Kidd olacak. Sık sık Magic Johnson pasları atan bu adamı seyretmek de çok zevkli. Halen maç başına 10 ortalamayla asist kategorisinde lig lideri.

Sayılarla ALL-STAR

Toplam 48 maçta Doğu karması 31, Batı karması ise 17 maç almış.

En çok sayı atanlarda durum berabere. 1984'de Doğu 154 sayı atarken, 1987'de Batı yine 154 sayı atarak kazandı.

En çok sayı kaydedilen maç ise 1987 yılında yapılmış. Batının 154-149 kazandığı maçta toplam 303 sayı üretilmiş.

All-Star’a en çok seçilen oyuncu Kareem-Abdul Jabbar. 18 kez seçilen Kareem'i 13 defa ile Bob Cousey, John Havlicek ve Wilt Chamberlain izliyor. Hakeem Olejuwon ise 12 kez All-Star oldu.

En çok sayı kaydeden oyuncu 251 sayı ile Kareem Abdul-Cabbar. Maç başına sayı rekoru ise 21.3 ile Michael Jordon'a ait.

Ribaunt kıralı 197 ribauntla Wilt Chamberlain. Asist kıralı ise 127 asist ile Magic Johnson.

Bir maçta en çok sayı atan oyuncu 1962'de 42 sayı atan Wilt Chamberlain.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!