Doğan’ın bıraktığı miras yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Doğan’ın bıraktığı miras yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00

Son yolculuğuna uğurlanan Hasan Doğan’ın cenaze töreninde duygu dolu sahneler yaşandı. FIFABaşkanı Blatter da UEFA’nın internet sitesinde başkanı göklere çıkardı.

VE Hasan Doğan dün toprağa verildi. Bodrumda geçirdiği kamp krizi sonucu aramızdan ayrılan Doğan’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Hasan Doğan için, 143 gün süreyle başkanlık yaptığı TFF’nin İstanbul 4. Levent’teki merkez binasında tören düzenlendi.

Başkanvekillerinden Mahmut Özgener hayatının en zor konuşmasını yaptığını belirterek gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Lütfi Arıboğan da "Çok önemli bir değeri yitirdik, ruhu şad olsun, Türkiye’nin başı sağ olsun" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan Hasan Doğan’dan "Dostum" diye bahsederek "Türk futbol ailesinin karşı karşıya kaldığı kriz ortamında Türk futbolunu barışa kavuşturdu. Onu tanıma şerefine ulaştığım için çok mutluyum. Tüm kulüplerimiz adına aziz hatırası önünde eğiliyorum" diye konuştu. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "Bu kadar kısa zamanda önemli değerler kazandırdı. Bu kadar kısa zamanda kendini o kadar tanıttı o kadar sevdirdi ki EURO 2008’de" diye konuştu. FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, TFF Başkanı Hasan Doğan’ın vefatıyla ilgili olarak, "Doğan’ın futbola bıraktığı miras yaşayacak. Bu başarılı lideri, insani vasıflarıyla futbolda iz bırakan harika insanı güzel hatıralarla anacağız" dedi. Öte yandan, Yunanistan Futbol Federasyonu Yorgo Kırgakis cenazeye gelirken, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini’nin cenaze için çelenk gönderdiği gözlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!