Doğan Hakyemez: Milli takımı olumsuz etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Doğan Hakyemez: Milli takımı olumsuz etkileyecek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 25, 2002 13:00

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez, "Üç Büyükler"in maddi sıkıntılarının giderilmemesi durumunda ligden çekilme kararına tepki göstererek, "Bu durum milli takımımızın moralini yüzde 100 olumsuz etkileyecektir." dedi.

Haberin Devamı

Doğan Hakyemez, özellikle 14. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'na kısa bir süre kala Türkiye'de yaşanan bu gelişmelerin milli takımı da olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, "Dünya Şampiyonası öncesi bana göre çok yanlış bir karar. Zaten uygulamalar da başladı. Galatasaray 51 kişinin sözleşmesini 1 Ağustos itibariyle fesh etmiş. Bu insanlar oyuncularımızın hep tanıdıkları, arkadaşları veya akrabaları. Örneğin, Hüseyin Beşok'un ağabeyi Beşiktaşlı Faruk Beşok işsiz kalıyor. Bu durum, oyuncumuzun performansını etkileyecektir. Bazı şeyler gerçekleştirilirken biraz düşünülmeli. Bu kadar kolay da olmamalı." dedi.
 
"ÇÖZÜM, ÖZERKLEŞTİRME"
   Â
Yaşanan sıkıntının giderilmesindeki en geçerli çözüm yolunun özerkleştirme olduğunu kaydeden Hakyemez, "Kulüpler eğer amatör şubelerinin başına işin ehli insanları getirerek, özerkleştirirlerse, birkaç yıl içinde kendi yağlarında kavrulacak hale gelirler" dedi.

Haberin Devamı

"KAPATMALARIN ARKASINDA BAÅžKA ÅžEYLER YATTIÄžINA Ä°NANIYORUM"

Amatör branşların kendi yönetim kurullarını kurmaları gerektiğine inandığınını belirten  Hakyemez, "Gidip Barcelona'nın, Real Madrid'in şubeleşme yapısını incelesinler. Devletten yardım istemek çözüm değil. Yayın gelirleri ve sponsorluklar için çalışmalar yapılmalı. Devletin yapması gereken de, sponsorluk yasasını tamamlamak. Belki bu branşlar 1-2 yıl istedikleri gibi gelir elde edemezler, ama daha sonra herşey rayına oturacaktır. Ben zaten bu kapatmaların ardında başka şeyler yattığına inanıyorum" diye konuştu.

"6 YILDA 24 MİLYON DOLAR HARCAMA İNANDIRICI DEĞİL"
   Â
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, sarı-kırmızılı kulübün son mali kongresinde yaptığı, "6 yılda basketbola 24 milyon 700 bin dolar harcadık" sözleriyle ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Hakyemez, "Ben Galatasaray'da 3 yıl görev yaptım. Bu süre içerisinde harcanan para 5 milyon doları geçmez. Bu sözleri inandırıcı bulmuyorum. Başkan Faruk Süren döneminde TRT'den yayın hakkı için 1 milyon 200 bin dolar aldık ve anlaşmayı da ben yaptım. Bu para direkt futbola gitti. Beni asıl üzen, basketbolun içinden gelen kişilerin bu kararları alıyor olması." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!