Diyarbakır rahatsızlığını Özgener'e iletti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır rahatsızlığını Özgenere iletti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2009 15:22

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçında atılan siyasi sloganlardan duydukları rahatsızlığı TFF Başkanı Mahmut Özgener'e iletti.

Haberin Devamı

Kulüp Basın Sözcüsü Suat Önen, cumartesi günü oynanan Bursaspor maçında yaşanan olaylardan büyük sıkıntı duyduklarını belirterek, konuyla ilgili duydukları rahatsızlığı Başkan Çetin Sümer ile İstanbul'da TFF Başkanı Özgener ve TFF yönetim kurulu üyelerine anlattıklarını söyledi.

Diyarbakırspor'un hiç bir siyasi uzantısının bulunmadığını, futbolun amacının barış ve kardeşliğe katkı sunmak olduğunu kaydeden Önen, şöyle konuştu:

“Diyarbakırspor sadece kentin değil bölgenin takımıdır. Düşüncesi ne olursa olsun bütün Diyarbakırspor taraftarını tek çatı altında barındırıyor. Siyasi sloganlardan büyük sıkıntı duyuyoruz. Bu hem kulübe hem de Diyarbakır'a büyük zarar veriyor. Siyasi sloganlardan duyduğumuz rahatsızlığı Başkan Özgener'e ve diğer yöneticilere ilettik. Kendileri gerekli önlemleri alacaklarını belirttiler. Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını bildirdiler. Derdimiz Bursaspor'un ceza alması değil. Ceza ile bunun önleminin alınmasıdır. Alınmazsa gelecek maçlarda aynı şeyler yaşanacak.

Haberin Devamı

Bursaspor maçında seyircimiz taşlı saldırıya maruz kaldı. Çok sayıda taraftarımız atılan taşlardan dolayı yaralandı. Şiddeti nerede olursa olsun doğru bulmuyoruz. Stadyumlar keyifle maç izlenecek mekanlar olmalı. Biz sahamızda çıkan olaylarda ceza aldık. Biz bundan gerekli dersi çıkardık. Sahamızda olan olaylardan sonra yönetim olarak çıkıp yaşananları kınadık. Bunu diğer kulüp yöneticileri de yapmalıdır. Türkiye'nin neresinde olursa olun şiddet yanlıştır. Gereken tepkiyi almalıdır. Maalesef son 2 gün içerisinde bu olaya yeterince tepki duyulmamıştır. Bu Diyarbakırspor camiasını rahatsız etmiştir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!